Korihait toistamiseen ylivoimaiseen voittoon

4.10.2015

Korihait toistamiseen ylivoimaiseen voittoon

Korihait ja Oulun NMKY kohtasivat sunnuntaina Pohitullissa toistamiseen vajaan vuorokauden sisällä. Lauantaina Korihait murskasi oululaiset 56 pisteellä ja oli sunnuntaina yhtä ylivoimainen, sillä eroksi muodostui nyt 55 pistettä loppunumeroiden ollessa 109 – 54 (46-31).

Marcus Van selvisi säikähdyksellä hurjasta ilmalennostaan (FotoMika).

Marcus Van selvisi säikähdyksellä hurjasta ilmalennostaan (FotoMika).

Ottelun alku oli huomattavasti tasaisempi kuin lauantaina ja Ynni jopa johti ottelua ensimmäiset minuutit, tilanteeseen 5-6 asti. Parissa minuutissa Korihait tai oikeastaan Mikko Jalonen oli kuitenkin korjannut tilanteen, sillä neljän minuutin kohdalla oltiin tilanteessa Mikko Jalonen 11, Oulun NMKY 6. Tämän jälkeen Korihaiden johto pysyi hetken viiden pisteen tuntumassa, kunnes erän lopussa kotijoukkue repäisi 9-0 jaksolla taukotilanteeksi 28-16. Toisen neljänneksen alussa Ynni tuli Trevante Dryen kahdella donkilla kahdeksan pisteen päähän, mutta sen jälkeen Korihait nykäisi eron nopeasti 18 pisteeseen (41-23) ja puoliajalle lähdettiin 15 pisteen kotijohdossa. Ensimmäisen puoliajan parhaat pistemiehet olivat Mikko Jalonen (14) ja Marcus Van sekä Vesa-Pekka Laine seitsemällä pisteellä. Ynnin ykkönen oli 12 pistettä pussittanut Drye. Jakson puhutuin tilanne oli kuitenkin Marcus Vanin pahannäköinen kaatuminen, kun hän putosi korkeasta ilmalennosta selälleen maahan. Hetken maassa makailtuaan Van nilkutti pukukoppiin, mutta palasi suurten suosionosoitusten saattelemana hetken päästä takaisin vaihtopenkille.

Toisen puoliajan aluksi Marcus Van palasi myös pelaavaan viisikkoon ja Korihait meni samalla menojaan. Tasaisesti koko 12 pelaajan kokoonpanoaan pyörittänyt Korihait vei sekä kolmannen (31-11) että neljännen erän (32-12) 20 pisteen erolla ja takoi eron jälleen päälle viidenkymmenen pisteen. Kuten lauantaina niin myös sunnuntaina Korihaiden junioriosasto pelasi hienosti, keräsi roimat peliminuutit ja koko porukka onnistui myös molemmissa peleissä korinteossa. Otteluisäntänä toiminut Lounaisrannikon Osuuspankki palkitsi Korihaiden parhaana pelaajana yhdeksän pistettä heittäneen Eero Lehtosen ja Kirstan nälkäisin pelaaja oli puolestaan Akseli Mäkelä (10/3). Korihaiden paras pistemies oli 21 pistettä pussittanut Marcus Van, joka napsi myös 13 levypalloa. Kaksinumeroisille pisteille pääsivät myös Mikko Jalonen (16) ja Vesa-Pekka Laine (13). James Crowder heitti yhdeksän pistettä, Jaakko Lahti kahdeksan, Valtteri Järvenpää seitsemän, Hunter Gibson kuusi, Mikael Herbert ja Jalmari Salaterä neljä ja Valtteri Hyytinen kaksi pistettä. Ynnin paras oli Drye (13/10).

Valtterit Järvenpää ja Hyytinen pelasivat ennakkoluulottomasti (FotoMika).

Valtterit Järvenpää ja Hyytinen pelasivat ennakkoluulottomasti (FotoMika).

Korihaiden ottelut jatkuvat ensi torstaina kun joukkue matkaa Helsinkiin ja kohtaa Elias Valtosen HBA-Märskyn. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 18.10. jolloin Pohitulliin saapuu Nigel Mooren johtama Porvoon Tarmo.