Korihait upposi Kopion kolkkeihin

3.03.2017

Korihait upposi Kopion kolkkeihin

Perjantai-illan Korisliiga-matsi Uusikaupunki 400 -Areenalla oli lähes loppuun saakka jopa hämmästyttävän tasainen. Uuteenkaupunkiin saapuneilla kotkalaisilla oli alla kaksi tappiota, kun taas petokala sai jopa 17 tappion putken katki Tampereella edellispäivänä. Kotijoukkueen pelaaminen olikin kotikentällä selvästi rennompaa, kun helpottava voitto oli saatu otettua.

Kaksi ensimmäistä jaksoa käyskenneltiin käytännössä aivan rinta rinnan, vuorotellen koreja tehden. Sekä ensimmäinen (20-20) että toinen (19-19) jakso päättyivät tasalukemiin. Puoliaikahodareita natusteltiin siis lukemissa 39-39.

Kolmannella jaksolla haiparvi oli edelleen hyvissä tarkkailuasemissa, välillä parin pinnan johdossakin. Jakson puolivälin tienoilla oli uusikaupunkilaisillekin tuttu mies, Villematti Kopio saanut ranteensa lämpimiksi ja nakkeli kovia kolmosia petokalan puolustuksen ollessa vähän sumpilla. Viimeisellä tauolla neuvonsaannissa käytiin tilanteessa 63-67.

Neljännellä jaksolla jaksettiin pysytellä kutakuinkin puoliväliin asti vihreäpaitojen kyydissä, kunnes muutaman huonosti sujuneen hyökkäyksen päätteeksi KTP pääsi toisessa päässä rankaisemaan ja ero venähti yli kymmenen pisteen. Nousuyrityksista huolimatta pisteet matkasivat kotkalaisten mukaan, kun summerin soidessa taululla seisoi 73-92. Kotijoukkueen parhaana palkittiin 11 pistettä ja 3 levypalloa tehtaillut Panu Peltokangas. Kokonaistilastot täältä. 

Viime aikoina selkävaivoista kärsinyt, mutta hyvää energiaa otteluihin tuonut Aapeli Alanen kiteytti harmittavan tappion lyhyesti.

– Eiköhän se ollut se viimeinen viisiminuuttinen, mihin kaaduttiin. Ennen sitä matsi oli aikalailla tasaista. Siinä sitten otettiin pari menetystä ja Kotka pystyi heittämään pari kolkkia sisään ja ero kasvoi liian suureksi, eikä pystytty tekemään asialle enää mitään, Alanen harmitteli.

Haikoutsi Jarno Nikula löysi ottelusta muutamiakin parannettavia asioita.

– Alusta asti hävittiin vähän kaverille korin alla ja toisella puolikkaalla piti ottaa tietty asia pois, mutta se ei onnistunut, vaan Kopio pääsi lataamaan sieltä kulmasta niitä kolkkeja pohjaan. Hyvää oli tietysti se, että 35 minuuttia oli hyvää. Mutta turpaan tuli.

Nikula myönsi myös, että keskiviikon voitolla oli peli-ilmeeseen suuri merkitys.

– Se oli itseluottamuksen kannalta hyvä juttu ja jätkillä oli varmaan rennompi lähteä matsiin. Kyllä sillä suuri merkitys oli.

Nyt haiparvi jää viikon mittaiselle pelitauolle ja kohtaa seuraavaksi vierasmatsissa BC Nokian 11.3. klo 17 alkavassa ottelussa. Matsi näkyy luonnollisesti kotisohville Fanseatin kautta.