Korihait vieraspelikiertueelle Keski- ja Pohjois-Suomeen

15.10.2014

Korihait vieraspelikiertueelle Keski- ja Pohjois-Suomeen

Kauden kolmella voitolla aloittaneen Korihaiden voittoputki joutuu todelliseen testiin, kun joukkue matkaa Keski- ja Pohjois-Suomeen ja pelaa kaksi ottelua vajaan vuorokauden sisällä. Matkaan lähdetään perjantaina puolen päivän aikoihin ja perjantai-illalla pelataan Jyväskylässä ja lauantaina jo klo 12  Oulussa.

Perjantaina Jyväskylässä vastaan asettuu sarjan pirteästi aloittanut Honsu Basket. Honsu aloitti kautensa niukalla tappiolla Porvoossa, mutta viime perjantaina joukkue murskasi kotiottelussa FoKoPo:n lukemin 101 – 71. Honsu on sarjan ainoa joukkue joka toistaiseksi pelaa täysin kotimaisella kokoonpanolla ja tämän vuoksi joukkueesta on esille noussut monta mielenkiintoista pelaajaa. Topias Kuukkanen tykitti forssalaisia vastaan peräti 30 pinnaa, upottaen kahdeksan kolmosta pussiin. Korihaiden kannalta joukkueen mielenkiintoisin pelaaja on viime kaudella Hai-paidassa viilettänyt Sami Mäntymaa. Mäntymaa on tehnyt kahdessa pelissä keskiarvoikseen 15,5 pistettä ja 6,5 levypalloa. Muut Honsun kaksinumeroisiin pistekeskiarvoihin päässeet pelaajat ovat Miikka Marttinen, Samuli Oja ja Jani Parkkinen. Honsu-ottelu on merkittävä myös Niko Maliselle, joka pelaa ensimmäistä kertaa urallaan kasvattajaseuraansa vastaan.

Perjantain kohdataan Sami Mäntymaa...

Perjantaina kohdataan Sami Mäntymaa ja Honsu (FotoMika).

Perjantain ottelun jälkeen Korihait hyppää bussin kyytiin ja lähtee matkalle kohti Oulua. Matka katkeaa puolessa välissä Pyhäjärvellä, jossa joukkue yöpyy ja jatkaa matkaansa jälleen aamulla kukonlaulun aikoihin. Oulussa ottelu alkaa jo klo 12 ja vastaan asettuu yksi sarjan ennakkosuosikeista, Ynni.

Oulun NMKY jäi viime kauden sarjassa loppumetreillä ulos pudotuspeleistä ja tälle kaudelle joukkue onkin hankkinut nimekkäitä vahvistuksia. Ensimmäisenä verkkoon tarttui seuran oma kasvatti Jussi Eskola, joka palasi Kauhajoelta Ouluun yhdeksän vuoden Korisliiga-uran jälkeen. Kaksi muuta huippuvahvistusta ovat entisiä Korihait-pelureita, kun kesän aikana Ouluun siirtyivät myös kaudella 2010-2011 Korihaissa pelannut pomppuihme Lawrence Wright sekä Korihaiden kasvatti Cedric Latimer. Wright pelasi viime kauden alun Kouvolan Kouvoissa ja kauden 2011-2012 Korihaissa pelannut Latimer puolestaan Lapuan Korikobrissa.  Oululaisilla on riveissään Wrightin lisäksi kolme muutakin jenkkiä, takamies Mark Hill ja laiturit Josh Nofflet sekä Melvin Baker. Lisäksi Ynnin kokoonpanosta löytyy Korisliigakokemusta omaavat sentterit Jari Vanttaja ja Juho Kauro sekä takamies Kristofer Clement.

lauantaina vastassa Cedric Latimer ja ...

Lauantaina vastassa Cedric Latimer…

ja Lawrence Wright.

ja Lawrence Wright.

Oulu aloitti kautensa kaatamalla kotikentällään Lappeenrannan. Vieraskentällä Järvenpäässä tuli niukka tappio, mutta seuraavana päivänä kotikentällä kaatui FoKoPo. Oulun tehot ovat levänneet alkukaudesta pitkälti jenkkien harteilla, sillä kaikki neljä ovat tehneet keskiarvokseen yli 20 pinnaa per peli. Yhden pelin pelannut Hill on heittänyt 30 pinnaa, Noffletin ja Wrightin keskiarvo on 24 pistettä ja Bakerin 20 pistettä. FoKoPo pelin huilannut Latimer on tehnyt kahdessa ensimmäisessä pelissä tehot 14 pistettä ja 6,5 levypalloa ottelua kohden.

Korihaiden matkan ja otteluiden kulkua voi seurata Korihaiden Facebookista ja Twitteristä. Seuraava kotiottelu on vuorossa torstaina 23.10. jolloin Pohitulliin saapuu Tampereen Pyrintö II.