Korihait viikonloppuna vieraskiertueelle

21.01.2015

Korihait viikonloppuna vieraskiertueelle

Korihait pelaa viikonloppuna aikataulullisesti rankan, kahden pelin vieraskiertueen. Perjantaiaamupäivällä J. Salmisen bussi suuntaa Jyväskylään, jossa  kohdataan sarjanelonen HoNsU ja heti pelin jälkeen käännetään bussin nokka kohti Oulua, jossa lyhyiden yöunien jälkeen vastaan asettuu sarjakakkonen ONMKY jo kello 12 alkavassa pelissä.

Jarno Nikula ja Marko Vehniäinen johdattavat joukkonsa Jyväskylään ja Ouluun (Teemu Hassinen).

Jarno Nikula ja Marko Vehniäinen johdattavat joukkonsa Jyväskylään ja Ouluun (Teemu Hassinen).

Edellinen vastaava reissu tehtiin lokakuun puolivälissä, jolloin Korihait haki niukat voitot molemmista otteluista. Honsu-pelissä Korihait hankki alussa reilun johdon, mutta tarkasti heittänyt kotijoukkue tuli rinnalle ja puoliaikaan mennessä jo ohikin. Kolmannella jaksolla Korihait siirtyi jälleen johtoon, mutta ei saanut karistettua sitkää kotijoukkuetta kannoiltaan. Ottelu eteni erittäin tasaisena aivan viimeisille minuuteille asti, kunnes Mikael Herbertin ja Nigel Mooren kolmoset ja Mikko Jalosen vaparit siivittivät Korihait 11 pisteen voittoon. Oulun peli puolestaan oli erittäin tasainen aivan kolmannen neljänneksen loppupuolelle asti, jolloin loukkaantunutta Nigel Moorea hienosti paikannut Elias Valtonen ja peräti 31 pistettä heittänyt Mikko Jalonen siirsivät Korihait kymmenen pisteen johtoon. Neljännessä erässä Korihait piti johtoa tiukasti hyppysissään ja johti vielä kolme minuuttia ennen loppua yhdeksällä pisteellä. Oulu tuli kuitenkin muutamalla kovalla heitolla pisteen päähän, kun peliaikaa oli jäljellä vajaa minuutti. Mikael Herbertin kolmonen vain 27 sekuntia ennen loppua käänsi pelin kuitenkin Korihaille. Korikunkku Jalosen ohella Korihaiden voiton takuumiehiä olivat 23 pinnaa pussittaneet Herbert ja Marcus Van, joka repi myös 20 levypalloa. Marraskuussa käydyt kotiottelut olivatkin sitten selvemmät, sillä Korihait voitti Pohitullissa HoNsUn 25 pistettä ja Oulun 24 pistettä, johdettuaan ottelua kolmannen erän lopussa 45 pisteellä.

HoNsUn joukkue on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista kauden mittaan, jopa niin paljon että koripalloliitto joutui vuoden vaihteessa tekemään muutoksia sääntötulkintaan, jotta jyväskyläläiset saivat tarpeeksi pelaajia kokoonpanoon. Edellisessä Jyväskylän pelissä HoNsU pelasi vielä täysin kotimaisin voimin, mutta on sen jälkeen hankkinut joukkueeseensa kolme ulkomaalaista, joista yksi on jo poistunut maisemista. Pisimpään on pelannut jo ensimmäisessä Korihait-pelissä penkillä siivilit päällä istunut jenkkisentteri Rickey Young. Hänen tehonsa viidessätoista ottelussa on 19 pistettä ja 13 levypalloa. HoNsuN toinen ulkomaalainen on espanjalainen, jo viime kaudella joukkueessa pelannut Guillermo de la Puente (13/9). Loukkantuneita pelaajia korvaamaan jyväskyläläiset ovat saaneet lainapelaajia Korisliigan Kouvoista, joista parhaimmilla tehoilla on pelannut Daniel Dolenc (13/7). Korihaissa viime kaudella pelannut Sami Mäntymaa (12/5) on ollut viime ajat sivussa.

Myös Oulu on saanut osansa loukkaantumisista ja sillä on tällä hetkellä vain yhdeksän pelaajaa kokoonpanossa. Loukkaantumisten ohella Oulu on kärsinyt myös kentän ulkopuolisista ongelmista ulkomaalaistensa kanssa. Ennen kauden alkua joukkue passitti kaksi jenkkiä kotimatkalle ja tammikuun alussa saman kohtalon sai kokea Korihaista tuttu Lawrence Wright. Kokoonpano-ongelmista huolimatta ONMKY:n joukkue on erittäin laadukas, sillä jenkkitakamies Mark Hill on sarjan piste- ja syöttötilaston kakkosena. Toisen jenkin, laituri Melvin Bakerin tehot ovat 18,6 pinnaa ja 8,6 levypalloa ottelua kohden. Kotimaiselta osastolta löytyy kokeneita Korisliigapelureita, kuten Korihaiden kasvatti Cedric Latimer (12/5), Jussi Eskola (11/3) ja Jari Vanttaja (11/3). Pitkään neljää jenkkiä kokoonpanossaan pitänyt Oulu ei ole ainakaan toistaiseksi hankkinut Wrightille korvaajaa, vaan pelaa tämän hetken tiedon mukaan kahdella jenkillä.

Korihait puolestaan lähtee matkaan hyvän harjoitusviikon jälkeen täydellä kokoonpanolla. Perjantain HoNsU – Korihait peli alkaa kello 18.30 ja lauantain ONMKY – Korihait peli alkaa kello 12. Molempien otteluiden kulkua voi seurata Korihaiden nettisivuilta aukeavasta Live-pelit ikkunasta, sekä Korihaiden Twitteristä.

Korihait joutuu viikonloppuna kovaan testiin (Eetu Kupulisoja).

Korihait joutuu viikonloppuna kovaan testiin (Eetu Kupulisoja).