Korikobrat vei voiton jatkoajalla

7.04.2014

Korikobrat vei voiton jatkoajalla

Korihait ja Lapuan Korikobrat kohtasivat perjantaina ottelussa, jossa Korihait pelasi vain kunniasta kun taas vierasjoukkueella oli panosta kamppailussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Lapua hallitsi ottelun alkua, mutta Korihait nousi toisella puoliajalla voittotaisteluun ja johtikin ottelua parhaimmillaan seitsemällä pisteellä. Korikobrat vei ottelun lopulta jatkoajalle, jossa se oli parempi ja kuittasi ottelun lopulta nimiinsä lukemin 93 – 102 (37-42).

Korikobrat lähti otteluun yllättävällä kokoonpanolla, kun sarjan ylivoimainen koritykki, Kyle Fogg oli huilivuorossa ja pelaavassa kokoonpanossa olivat joukkueen kolme korinalusjärkälettä, Jesse Perry, Lawrence Kinnard ja Marcus Kitts. Korihait oli puolestaan saanut edellisen ottelun sivussa olleet Mikko Jalosen ja James Padgettin takaisin kokoonpanoon. Lapua käytti ottelun alussa selvästi hyväkseen pituusylivoimaansa ja siirtyi reilussa kahdessa minuutissa 2-10 johtoon ja Korihait oli pakotettu pikaiselle aikalisälle. Tämän jälkeen myös kotijoukkue sai pelinsä kulkemaan ja Korihaiden viedessä seuraavat neljä minuuttia lukemin 13-4 oli johtoasema vaihtunut ensimmäistä kertaa. Kotijohdossa jatkettiin aina toisen neljänneksen puolivälin paikkeille, jolloin Lapua siirtyi uudelleen johtoon. Johtoon päästyään Kobrat kasvattivat eron parhaimmillaan kymmeneen pisteeseen, mutta Korihait tuli puoliajalle mentäessä viiden pisteen päähän.

Toisen puoliajan alussa Korikobrien johto kasvoi suurimmillaan kahteentoista pisteeseen lukemissa 39 – 51. Korihait ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan alkoi kuromaan pikkuhiljaa pienemmäksi ja kun neljättä erää oli pelattu reilut kolme minuuttia Korihait siityi Sami Ikävalkon kolmella peräkkäisellä korilla takaisin kuskin paikalle, lukemissa 73-72.  Tästä parin minuutin päästä Korihaiden johto oli jo seitsemän pistettä (81-74) Chace Stanbackin vastatessa korinteosta. Seuraavaksi ohjat otti pelin ratkaisijaksi noussut Lapuan georgialaistakamies Givi Bakradze, joka naulasi kaksi perättäistä kolmosta ja peli oli jälleen tasoittunut. Tämän jälkeen Bakradze jatkoi tulitustaan ja siirsi kolmosellaan vierailijat kahden pisteen johtoon kun peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Korihait tuli kuitenkin Jonathan Jonesin korilla tasoihin 19 sekuntia ennen loppua ja Jesse Perryn epäonnistuttua viimeisessä heitossaan siirrytiin jatkoajalle.

Jatkoaika alkoi Bakradzen naulatessa jälleen kaaren takaa, jonka kuitenkin Chace Stanback kuittasi välittömästi toisessa päässä, tilanne tasoittui lukemiin 90-90. Bakradze kasvatti eron nopeasti viiteen pisteeseen, mutta Korihait tuli vielä Ikävalkon kolmosella kahden pisteen päähän, kun peliaikaa oli jäljellä lähes kolme minuuttia. Ikävalkon kori jäi Korihaiden osalta kuitenkin ottelun viimeiseksi ja Korikobrat menivät Perryn ja Bakradzen koreilla yhdeksän pisteen voittoon.

Korihaiden parhaana palkittiin 30 pinnaa heittänyt Chace Stanback. Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittiin hyvän ottelun pelannut ja 16 pistettä upottanut Sami Ikävalko. Nesteen palkinnon pokkasi puolestaan tupla-tuplan (17/12) tehtaillut James Padgett. Myös Jonathan Jones teki tupla-tuplan (14/12). Niko Malinen heitti kahdeksan pistettä, Mikko Jalonen neljä ja Sami Mäntymaa ja Aleksi Peltonen kaksi pistettä mieheen. Lapualta kolme pelaaja nousivat yli muiden tehden yli kaksikymmentä pistettä. Lawrence Kinnardin (24/8) ja Jesse Perryn (20/11) tehot eivät tulleet yllätyksenä, mutta ottelun ratkaisijaksi nousseen Givi Bakradzen 24 pistettä (heitot 10/11) olivat kauden ylivoimaisesti paras noteeraus ja enemmän kuin edellisessä yhdeksässätoista pelissä yhteensä.

Korihaiden kausi jatkuu kahdella vierasottelulla, keskiviikkona Kauhajoella ja lauantaina Joensuussa. Kauden viimeinen ottelu pelataan keskiviikkona 16.4. kun runkosarjan voitosta kamppaileva Loimaan Bisons saapuu Pohitulliin. Ottelussa on ohjelmassa myös runsaasti oheisohjelmaa kun Hai-Five heittokilpailun finaalin lisäksi Korihait nostaa maaliskuun lopussa 60-vuotta täyttäneen takamieslegenda Erkki Saariston pelipaidan Pohitullin kattoon.

Sami Ikävalko heitti ottelussa 16 pistettä ja Jesse Perry 20 (FotoMika).

Sami Ikävalko heitti ottelussa 16 pistettä ja Jesse Perry 20 (FotoMika).