#Koripalloperhe – Hyvöset

26.02.2015

#Koripalloperhe – Hyvöset
Masi (ylh.), Ami (vas.) ja Mio Hyvöselle Pohitullin palloiluhalli on tuttu paikka (kuva Nanna Rannikko)

Masi (ylh.), Ami (vas.) ja Mio Hyvöselle Pohitullin palloiluhalli on tuttu paikka (kuva Nanna Rannikko)

Korihaiden edustusjoukkueen pelipäivänä Pohitullin palloiluhallissa istuu lukuisia perheitä. Monet heistä ovat paikalla kolmessa sukupolvessa ja ovat seuranneet otteluita jo useamman vuosikymmenen ajan. Vanhin sukupolvi on käynyt otteluissa lastensa kanssa, myöhemmin mukaan tulevat myös lasten puolisot ja sitten lasten lapset. Kolmen sukupolven voimin katsomossa istuu myös Korihaiden juniorivalmentaja Masi Hyvönen perheineen.

Pohitullin koripallokatsomoon Masi löysi vaimonsa Nitan kautta. Nitan vanhemmat ovat käyneet seuraamassa Korihaiden otteluita lähes kolmenkymmenen vuoden ajan ja onnistuneet välittämään koripallokipinän myös jälkipolvilleen. Hyvösen nelihenkiseen perheeseen kuuluu Nitan ja Masin lisäksi myös kaksi poikaa, Mio ja Ami. Vauvasta saakka Pohitullin koripallo-otteluissa käyneet pojat ovat myös innokkaita koripalloilijoita. Kesällä 12-vuotta täyttävä Mio pelaa Korihaiden minipojissa ja marraskuussa 7-vuotta täyttänyt pikkuveli Ami edustaa Korihaiden mikropojat 06 –joukkuetta.

Masin valmentajaura alkoi poikiensa harrastuksen kautta, kun edustusjoukkueen päävalmentaja Jarno Nikula kannusti hänet mukaan juniorivalmennustiimiin opettaen ja innostaen valmentajan tehtävissä. Varsinaisen koripallotaustan puuttuessa valmennuspätevyyttä on hankittu parinkymmenen vuoden aikana pesäpallon, jääkiekon, tenniksen ja golfin parista ja harrastustausta ulottuu sitäkin laajemmalle. Ensin kolmosvalmentajasta kakkosvalmentajaksi edenneellä Masilla on nyt takanaan niin I-tason koripallovalmentajakoulutus kuin tuomarointiin oikeuttava koulutuskin ja hän toimii kaudella 2014-2015 poikansa Amin mikropojat06-joukkueen luotsina.

Koriskingit

Koriskingien joukkuehenki on erinomaisella tolalla (kuva Hannu Hyyryläinen)

Korihaiden mikropojat06, tuttavallisemmin Timanttiset Koriskingit, onkin Masin toinen koripalloperhe. Joukkueen innostus lajia kohtaan, hyvä yhteishenki ja halu oppia näkyy joukkueesta kauas ulospäin ja pelaajien vanhemmat ovat tiiviisti mukana joukkuetoiminnassa. Harjoituksissa keskitytään henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen ja joukkueena pelaamisen oppimiseen. Tärkeintä on että kaikilla on hauskaa ja ilmapiiri on kannustava. Positiivisessa ympäristössä oppi on mennyt perille, sillä joukkue on menestynyt kuluvalla kaudella hyvin. Vanhemmat osallistuvat joukkuetoimintaan järjestämällä kotiturnauksista huikeita spektaakkelitapahtumia pelaajaesittelyineen, musiikkeineen ja buffetteineen. Vierasturnauksiin lähdetään isolla porukalla kannustamaan ja löytyypä Koriskingeiltä nykyään myös oma logo, joka komeilee joukkueelle teetetyissä pipoissa.
-Ihan huikee porukka. Ei voi kun kiitellä vanhempia tästä huikeesta innostuksesta mitä kokoajan vaan löytyy joukkueen asioita kohtaan, toteaa Masi kiitollisena.

Hyvösen oman koripalloperheen arki on kuitenkin varsin tavallinen. Masilla on päivätyö, Nitalla liukuva työaika ja pojilla koulutyönsä. Alkuillat vietetään koripallosaleissa ja loppuillat pyhitetään perheelle. Kiireen keskellä isovanhemmat auttavat ruokahuollon ja koulukyytien kanssa. Kotonakin pelataan koripalloa, sillä molempien poikien huoneista löytyy paljon käytetty koripallokori, johon heittoharjoituksia on helppoa suorittaa kaikkina vapaina hetkinä. Pojat nimeävät koripallon ykköslajikseen, mutta harrastetaan koripallokauden ulkopuolella myös golfia, tennistä ja yleisurheilua.
-Pojat päättävät mitä haluavat harrastaa. Vanhemmat ovat kannustajien ja osin persuksille potkijoiden roolissa. Koripallo on meidän perheen juttu. Ei tästä irti pääse, eikä haluakaan, naurahtaa aina iloinen Masi suunnitellen jo tulevaisuuden koripallokausia mielessään.
-Terveisiä vaan ja isot kiitokset Korihaille ja muille valmentajille siitä että saa olla mukana ja apua saa aina ku tarvitsee, toteaa Masi lopuksi.

Masi Hyvösen koripalloperheestä kertoi ensimmäisenä Uudenkaupungin Sanomat 26.2.2015 ilmestyneessä 125v-juhlaliitteessään.

#koripalloperhe on Korihait-organisaation virallinen #tunnus. Puheenjohtaja Juhani Kluuskerin kaudelle 2014-2015 ideoimaa tunnusta on käytetty kauden aikana seuran viestinnässä kattavasti ja sen takaa löytyy monivuotinen strategia yhtenäisen koripalloperheen luomiseksi Uudessakaupungissa.