Korisliigan pistekunkku Kyle Fogg ja Korikobrat perjantaina Pohitullissa

3.04.2014

Korisliigan pistekunkku Kyle Fogg ja Korikobrat perjantaina Pohitullissa

Korihait pelaa kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa perjantaina 4.4. klo 18.30 kun Pohitulliin saapuu viimeistä pudotuspelipaikkaa metsästävä Lapuan Korikobrat.

Lapua aloitti kauden takkuisasti häviten seitsemän ensimmäistä otteluaan. Korikobrien ensimmäinen voitto tuli kahdeksannessa ottelussa, Korihaiden vieraillessa Lapualla. Tuossa vaiheessa lapualaiset olivat jo vaihtaneet valmentajaa kun Derrick Crayton korvasi Terence Stansburyn. Syksyn jälkeen Kobrat ovat muutenkin vahvistaneet joukkuettaan kun jenkkejä on vaihdeltu ja korvattu oikein urakalla. Joukkueella on tällä hetkellä riveissään peräti viisi jenkkiä, joista kultakimpaleeksi on osoittautunut sarjan tammikuun pelaajaksi valittu takamies Kyle Fogg. Fogg on henkilökohtaisella panoksellaan kääntänyt lukuisia otteluita joukkueelleen ja on myös noussut sarjan ylivoimaiseksi korikuninkaaksi 26,5 pisteen keskiarvollaan. Jenkeistä ainoastaan Lawrence Kinnard on pelannut koko kauden ja ollut tasaisen varma tehtaillessaan 16,6 pistettä ja 7,7 levypalloa ottelua kohden. Uusimpana vahvistuksena joukkoon on liittynyt sentteri Marcus Kitts, joka saapui korvaamaan loukkaantunutta Jesse Perrya. Kitts on pelannut kymmenen ottelua 12,7 pisteen ja 10 levypallon keskiarvoilla. Jenkeistä pelikuntoisia ovat tällä hetkellä Fogg, Perry, Kinnard ja Kitts, joista kaksi viimeksi mainittua ovat olleet viime peleissä vuorotellen huilivuorossa. Lapuan kotimaisesta osastosta parhaat tehot on iskenyt Korihait-kasvatti Cedric Latimer, joka on heittänyt 8,8 pistettä ja raapinut 4,3 levypalloa ottelua kohden.  Muut kotimaiset ratkaisupelaajat ovat Jussi Turja (9,5/2,3), Tuomas Viertola (4,0/1,3) ja suomalaisstatuksella pelaaja georgialaistakamies Givi Bakradze (3,4/2/2).

Vaikean alkukauden jälkeen Korikobrat ovat saaneet pelinsä kuntoon ja nousseet välillä jopa pudotuspeliviivan yläpuolelle. Tällä hetkellä joukkue on kymmenennellä sijalla, kaksi voittoa viimeisestä play-off paikasta jäljessä. Korihaiden ja Korikobrien keskinäiset ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin, kun syyskaudella Lapua vei kotiottelunsa niukasti kahdella pisteellä ja Korihait oli puolestaan joulukuussa Pohitullissa parempi lukemin 97-89. Edellinen ottelu käytiin helmikuun lopulla Lapualla. Korihait johti tuota ottelua kahdeksalla pisteellä vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta Lapuan 18-4 jakso ottelun loppuun käänsi pelin kotijoukkueelle.

Korihaiden ja Korikobrien välinen taisto käydään siis perjantaina 4.4. klo 18.30 alkaen Pohitullissa. Otteluisäntinä toimivat Uudenkaupungin Rakennus-Putkitus Oy ja Gebwell Oy.

Chace Stanback heitti keskiviikkona Tampereella 30 pinnaa. Perjantaina Stanback ja kumppanit yrittävät pysäyttää Korisliigan ylivoimaisen pistekunkun, Korikobrien Kyle Foggin (FotoMika).

Chace Stanback heitti keskiviikkona Tampereella 30 pinnaa. Perjantaina Stanback ja kumppanit yrittävät pysäyttää Korisliigan ylivoimaisen pistekunkun, Korikobrien Kyle Foggin (FotoMika).