Kotipelit tulille – uudistunut haiparvi testaa Kaarinan Uran taidot

14.09.2017

Kotipelit tulille – uudistunut haiparvi testaa Kaarinan Uran taidot

Arvioiminen, ennakoiminen, spekulointi ja muu kautta perinteisesti edeltävä toiminta. Sen voi lauantaina laittaa hetkeksi sivuun, kun nähdään jätkät vihdoin parketilla. Pre-seasonin ainoa kotipeli on edessä lauantaina ja vastustaja on divari A:n piikkipaikoille hamuava Ura Basket Kaarinasta.

Justus Kilpinen (vas) ja Teemu Sulonen nähdään Pohitullissa ensi kertaa haipaidassa lauantaina.

Korihait kohtasi viime viikolla ilman sopimusta olevien amerikkalaispelaajien ryhmän Helsingissä ja tästä monin tavoin sekavasta matsista tuli viiden pinnan voitto (79-74). Illalla selkeästi tutumpi ToPo kaatui 91-84. Harjoituksissa on sen jälkeen painotettu puolustuksen yhteisiä pelisääntöjä ja niiden toimivuutta kokeillaan lauantaina.

Ukilaisten valmennuksessa ollaan tyytyväisiä omien työmoraaliin sekä nopeasti yhtenäiseksi kasvaneeseen joukkuehenkeen. Ulkomaalaiskvartetti on liimautunut oivasti pidempään yhdessä olleen kotimaisen rungon kylkeen ja Deng Dengistä ollaan saatu uusi ilopilleri. Eksoottisen taustan omaava, sudanilaissyntyinen Deng on myös väläytellyt kimmoisuuttaan sekä isoksi pelaajaksi hyvää liikkuvuutta.

Kotiyleisö pääsee nyt ensi kertaa näkemään myös Justus Kilpisen sekä Teemu Sulosen. Juan Pattillo on ottanut Marcus Vanin paikan korin alla ja Sean O’Brien saatetaan nähdä monella eri pelipaikalla.

Suurin mielenkiinto näin aluksi ainakin kohdistuu Chaz Williamsiin. Miten Korisliigan pienin ykköspointti liikuttaa jalkojaan, palloa sekä vastustajaa? Se nähdään pian.

Ura Basketin joukkue nousi Divisioona A:han täksi kaudeksi ja teki välittömästi kovia satsauksia. Pyry Rainamaa palaa Pohitulliin nyt Uran paidassa. Aleksi Akpaso pelasi viime kaudella Korisliigaa, kuin myös Riku Laine. Myös Eero Aaltosella on vyöllään runsaasti liigakokemusta. Joukkueen ainoa amerikkalainen on ennenkin Suomessa pelannut 198-senttinen Brian Moultrie.

Joukkueet kohtaavat uudelleen tiistaina Kaarinassa. Korisliiga alkaa Korihaiden osalta 26. syyskuuta. Ei  muuta kuin lauantaina Poharille. Jatketaan spekulointia sen jälkeen hieman viisaampina. Kello 17 pistetään peliväline ilmaan.

Sisäänpääsy matsiin on ilmainen.