KTP toistamiseen haiparvea kovempi

2.12.2016

KTP toistamiseen haiparvea kovempi

koris_0944

Liian pehmeä alku koitui jälleen haiparven kohtaloksi, kun KTP Basket nuiji perjantai-illan pelissä heti alkuun vakuuttavat kolmoset ja sai kotiyleisön syttymään. Tilanteessa 8-0 hailuotsi Jarno Nikula kyllästyi näkemäänsä ja nappasi aikalisän. Ihmelääkettä ei penkinpäästäkään herunut, vaan haipaitojen heitot pomppivat rautojen ja levyn kautta jatkuvasti ohi. Ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue johti 22-11.

Toisen jakson alkuun, jo toisen peräkkäisen erinomaisen ottelunsa pelannut Aapeli Alanen kavensi tilannetta kolmen pisteen heitolla. Mutta tuohon keltamustien kiri sillä erää päättyikin. KTP:n vahvasti pelanneet amerikkalaisvahvistukset vahvistivat kotkalaisten johtoa vuorovedoin ja pitkälle tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa tylysti jo 46-24.

Puoliajan jälkeen kentällä nähtiin jo pirteämpi Korihait ja kolmannen jakson petokala veikin nimiinsä 19-26, käyden parhaimmillaan jo 12 pinnan päässä. Tämän lähemmäs vahvaa heittopeliä pelannut KTP ei vieraita kuitenkaan päästänyt missään vaiheessa ja loppulukemat olivat Steveco Areenalla pelin päättyessä 81-67.

Kotkalaisten vahvimmasta suorituksesta vastasi koko Korisliigan pistetilaston piikkipaikalla majaileva Sherman Gay 24 pisteen ja seitsemän levypallon voimin. Korihailla onnistumiset jakautuivat suht tasaisesti kaikkien kesken, Marcus Vanin ollessa joukkueensa pisteykkönen 14 pinnalla. Pisteet ja 13 levyriä takasivat Vanille illasta tupla-tuplan.

Hailuotsi Nikula hämmästeli joukkueiden identtisiä kohtaamisia.

– Pelin alku oli käytännössä ihan toisinto kotipelistä. KTP tuli jälleen peliin todella kovaa ja puolusti äärimmäisen hyvin. Me ei vieläkään vaan oltu valmiita siihen kovuuteen, vaikka kuinka se tiedettiin ja sitä on harjoiteltu.

Huonon alun jälkeen joukkue sai kuitenkin paremmin juonesta kiinni, joskaan kiri ei aivan riittänyt.

– Siinä oltiin huonon alun jälkeen sen verran takana, ettei enää päästy 12 pistettä lähemmäs. Näitä pelejä tulee joskus. Ja meillä näköjään erityisesti KTP:ta vastaan. Muita joukkueita vastaan ollaan kuitenkin pystytty pelaamaan hyvin, vaikkei voittoja oltaisi saatukaan, Nikula manaili.

Huolissaan valmentaja ei tappion jälkeen kuitenkaan ollut.

– Ei tämä mikään maailmanloppu ole. Sarja on todella tasainen ja nyt pitää vaan tehdä enemmän töitä, keskittyä omaan tekemiseen ja unohtaa muiden tekemisten seuraaminen.

Seuraavaan otteluunsa Korihait matkustaa tulevana keskiviikkona 7.12. vanhan taisteluparinsa BC Nokian kotikonnuille. Ottelu näkyy jälleen suorana Fanseatissa klo 18.30 alkaen.