Kumpi tuo omilleen helpottavan voiton, Johnson vai Duren?

27.01.2017

Kumpi tuo omilleen helpottavan voiton, Johnson vai Duren?

Kaksi kuntokäyrän heikointa joukkuetta reagoivat tilanteeseen lähtemällä pelaajakaupoille. Korihait värväsi Gary Johnsonin tuomaan tarvittavaa osaamista parketille. BC Nokia taas ilmoitti hankkineensa uudeksi takamiehekseen Javier Durenin. Joukkueet kohtaavat lauantaina Poharilla ja molemmilla on uudet miehet mukana. Nyt siis katsotaan, kumpi tuo helpotusta oman joukkueen tilanteeseen.

Keskiviikkona Uuteenkaupunkiin matkannut Gary Johnson saa tulikasteensa haialtaassa lauantaina. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

BC Nokia tuli ukilaisille varsin tutuksi edelliskevään divarifinaaleista. Myös syksyn ensimmäisessä kohtaamisessa Korisliigatasolla oli klassikon merkkejä. Kamppailu päättyi nokialaisille, kun Papa Dia karkasi kaarelta korille ja donkkasi Näädille voittokorin. Nokialla kotijoukkue olikin sitten selvästi parempi.

Viimeisestä kahdeksasta kamppailusta BC Nokia on voittanut vain yhden ja muutosta tarvittaisiin myös Pirkanmaalla. Muutoksia on tullut muulla tavoin. Valmentaja vaihtui Ilpo Rantasesta Ville Tuomiseen ja jenkeistä Sefton Barrett on pelannut vasta kuusi ottelua.

-Nokia on ollut aggressiivinen joukkue ja luulen sen olevan edelleen, vaikka valmentaja on vaihtunut. Papa Dian kanssa pitää olla tarkkana, samoin Eldar Skamon ja kokeneen Barrettin kanssa, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula arvioi.

Los Angelesista 18 tuntia Uuteenkaupunkiin matkustanut Gary Johnson saapui keskiviikkoiltana ja ehti näkemään Kobrat-matsin. Tuore isä katseli ottelua rauhallisena ja torstaiaamuna mies pääsi ottamaan tuntumaan Poharin parkettiin.

-Lupaavan oloinen kaveri on ollut treeneissä ja hän on nopea oppimaan. Meidän joukkuehenki on pysynyt kaikesta huolimatta hyvänä. Nyt pitäisi vain saada homma pysymään kasassa myös toisella puoliajalla, Nikula toivoi.

Uusien miesten roolit ovat hyvin erilaisia. Johnson on toivottavasti ahkera pistemies, mutta Nokian Duren pyrkii tekemään toisista parempia pelintekohommissa.

Korihaiden ja BC Nokian koitos alkaa lauantaina Pohitullissa kello 17.