Kymenlaaksoa kohti tiemme nyt käy

12.12.2019

Kymenlaaksoa kohti tiemme nyt käy

Kotkalaisista lähdetään ottamaan mittaa perjantaina.

Korisliigaako? No mikä ettei. Etsitään nyt ensin kaapista tossut, pelipaita ja vaihtokalsarit niin valmiina ollaan. Seuraava etappi on perjantaina ja suuntana on Kymenlaakso, missä Korihait ottaa mittaa KTP:stä.

Sarjataulukossa sijalla viisi porhaltava KTP on ollut tällä kaudella kohtuullisen kova kotijoukkue (6 voittoa, 3 tappiota) ja hyökkäyspeli on ollut iloista. Pistekeskiarvo (92,3) on sarjan kolmanneksi kovin. Todettakoon vertailuksi, että Korihailla sama luku on 77,5 eli ero on varsin suuri.

Kotkan hyökkäysiloittelussa pääarkkitehtejä ovat olleet Byron Wesley sekä JayVaughn Pinkston, jotka ovat Korisliigan pistetilastossa sijoilla viisi ja seitsemän. Pinkstonin käsistä tosin pallo myös karkailee, sillä menetyksissä mies on sarjan kolmantena.

Heittotarkkuudet nousevat isoon rooliin perjantaina. KTP on kakkostarkkuuksissa Korisliigan ykkönen, kun petokala pitää hallussaan viimeistä sijaa. Tosin Korihaiden kakkosprosentti on viime peliä lukuun ottamatta ollut lähiviikkoina selvästi paremmalla tasolla.

Lokakuun lopulla KTP sysäsi haiparven parkettiin tylysti 71-106 Pohitullissa. Tosin silloin ukilaisten riveissä oli kaksi miestä, jotka ovat jo vaihtuneet ja Casey Benson oli tässä matsissa sairastuvalla. Nyt lähdetään rohkeasti uuteen yritykseen.