Lahti kolkkasi petokalan avauskympillä

7.12.2019

Lahti kolkkasi petokalan avauskympillä

Korihait-kasvatti Tommi Lehtonen toi kaivattua energiaa lauantai-illan otteluun Lahti Basketballia vastaan. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Uusikaupunki Areenan lauantai-illassa oli jaossa isot sarjapinnat, kun vain yhtä voittoa ja pykälää Korihaiden yläpuolella sarjataulukossa majaileva Lahti Basketball saapui ensi kerran pelaamaan Korisliiga-mittelöä Uuteenkaupunkiin. Edellisessä kohtaamisessa Lahden kotikentällä haipaidat jäivät totaalisesti jyrän alle, joten nyt oli tavoite maksaa potut pottuina.

Toisaalta suurin osa Lahden tappioista on viime aikoina tullut hyvin pienellä marginaalilla, joten odotettavissa oli kova kamppailu lisäpinnoista.

Matsin kulku

Lahtelaiset aloittivat ottelun intensiteetillä, joka jätti petokalan kertakaikkisesti telineisiin. Vieraat onnistuivat tulittamaan ensimmäiset 12 pinnaa kaaren takaa siinä, missä kotijoukkueen viimeistely ontui sekä läheltä että kaukaa. Hyvällä tarkkuudella osunut Lahti onnistui myös puolustuspäässä ja piti ensimmäisellä kympillä Korihait vaatimattomassa 12 pisteessä pistellen samaan aikaan itse palloa koriin 29 pinnan arvosta.

Petokala ei enää takamatkalta noussut, vaikkakin kolmannen jakson lopulla Korihait-kasvatti Tommi Lehtosen kentälle tulo ja onnistunut kolmen pisteen heitto nostivat hetkellisesti energiaa sekä kentällä että katsomossa. Sen verran selvä peli kuitenkin muutamaa minuuttia ennen loppua oli, että kotijoukkueelta matsin pääsivät viimeistelemään Lehtosen lisäksi ensiaskeleensa liiga-parketilla ottanut 17-vuotias Eemil Wahlbäck sekä Valtteri Leino ja Elias Lahdensuu.

Sarjapisteet matkasivat Lahti Basketballin matkaan lopulta lukemin 66-87 (27-47).

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi jo tuttuun tapaan Jalen Henry, joka viimeisteli 18 pistettä, 6 levypalloa ja 2 syöttöä.

Lahti Basketballin tilastokärjeksi hurjasteli puolestaan todellisen monsteriottelun pelannut Jerry Evans Jr. (33/8/2 riistoa)

Ottelun kaikki tilastot on katsottavissa täällä. 

Osuvimmat letkautukset

”Pisteet Lahdelle hyvästä pelistä. He tulivat otteluun hyvällä energialla, heittivät sisään ja panivat meidät muuttamaan hyökkäystämme. Mutta tämä on vain väliaikainen takaisku. Meidän pitää vaan pelata yhtenäisemmin.” -Korihaiden illan paras pelaaja Jalen Henry

Ottelun hai

Hienolla ja ennakkoluulottomalla otteella peliin kolmannen jakson loppupuolella tullut Tommi Lehtonen tikkasi kolmolla kolmosellaan 9 pistettä ja kaappasi yhden levypallon reilun 12 minuutin peliajalla.

Ennen joulua petokala ottelee vielä kolmesti. Seuraava ottelu pelataan kuitenkin Kotkassa perjantaina 13.12. Tällöin vastassa viime kauden haipaita Topias Kuukkanen ja KTP-Basket.