Laitilan Wirvoitusjuomatehdas – alueellisuuden sekä yhteisöllisyyden puolestapuhuja heittää Korihaille pelastusrenkaan liiganousun mahdollistamiseksi.

25.02.2016

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas – alueellisuuden sekä yhteisöllisyyden puolestapuhuja heittää Korihaille pelastusrenkaan liiganousun mahdollistamiseksi.

Lehdistötilaisuudessa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla puhuivat Korihaiden toiminnanjohtaja Marko Ruohola, Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka sekä tehdaspäällikkö Tommi Suutari

Koripallo on valtakunnallisella tasolla kovassa nosteessa ja tulee nauttimaan tulevilla kausilla suuresta huomioarvosta sekä näkyvyydestä. Ensi kesänä Suomessa pelataan 20v miesten EM-kisat sekä nuorten PM-kisat. Vuonna 2017 vuorossa on miesten EM-kisojen Suomen lohko.

Korihait haluaa Korisliigaan

UU-Korihait ry on perinteinen vakkasuomalainen koripalloa pelaava erikoisseura, joka on edustanut maakunnallista huippu-urheilua menestyksekkäästi yli 40 vuoden ajan. Korihait tuli ulos taloudellisen ahdingon merkeissä tammikuun kutsutilaisuudessa ja sitä seuranneessa lehdistötiedotteessa. Seura on saanut osakseen vahvaa paikallista ja alueellistakin tukea tämän taloudellisen haasteen voittamisessa. Korihaiden vakaa aikomus on nousta Korisliigaan kaudeksi 2016-2017. Samalla Korihait haluaa vahvistaa asemaansa vakkasuomalaisena kärkijoukkueena, joka menestyy liigassa ja aktivoi entistäkin laajemmin nuoria mukaan innostavan lajin pariin.

Pitkäaikainen tukija haluaa mahdollistaa joukkueen keskittymisen olennaiseen

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on laitilalainen panimo- ja virvoitusjuoma-alan yritys, jonka strategian ytimessä on vahva alueellinen näkyminen ja yhdessä tekeminen. ”Yhteistyössä on voimamme” on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan pitkään käyttämä slogan, jonka viestiä yhtiö pyrkii jalkauttamaan kaikessa toiminnassaan. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ei auta Korihaita ainoastaan suoralla finaalipelit taloudellisesti mahdollistavalla tuella, vaan pyrkii kaikin tavoin edesauttamaan Korihaiden tulevaa menestystä ja varojen keruuta oman verkostonsa, osaamisensa ja ideoidensa avustuksella. Näin toimimalla Laitilan Wirvoitusjuomatehdas toivoo aktivoivansa mukaan toimintaan myös muita lähialueen yrityksiä ja yhteisöjä.

Tämä aika tarvitsee rohkeutta ja positiivisia ulostuloja. Meille ja muille alueen yrityksille on nyt tarjolla paikka jossa voimme yhdessä tehdä alueellista hyvää, mutta joka samalla tarjoaa mahdollisuudet mittavaan alueelliseen ja valtakunnalliseen näkyvyyteen”, kertoo Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Kipinä yhteistyön syventämiseen lähti ”Tehtaalla tavataan MM-2016” -tapahtumasta.

Korihait oli mukana Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan laitilalaisille MM-mitalisteille järjestämässä ”Tehtaalla tavataan MM 2016” -tilaisuudessa helmikuun alussa. Loistavasti onnistunut tapahtuma, jota läsnäolollaan kunnioitti mm. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, toteutettiin yhteistyössä lukuisten alueellisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuman aloitti yli 700 ala- ja esikoululaisen puuhakas aamupäivä Wirvoitusjuomatehtaan pihalla. Lapsilta saadusta innostuneesta palautteesta nousi esiin laitilalaisten lasten valtava innostus koripalloon, jota Korihait esitteli tehtaan sisätiloissa.

Osin siis lasten innostuneen palautteen ansiosta Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja Korihaiden pitkäaikainen yhteistyö saa nyt uuden ulottuvuuden Wirvoitusjuomatehtaan ottaessa entistä näkyvämmän roolin Korihaiden kumppanina”, sanoo pitkän linjan jääkiekkomiehenä tunnettu Laitilan tehdaspäällikkö Tommi Suutari

Laitilan Jyske ry innolla mukaan yhteistyöhön

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas toimi kätilönä järjestelyssä, jossa Laitilan Jyske ja Korihait aloittavat yhteisen koripallotoiminnan Laitilassa.Laitilan Jyske ry on 105-vuotias yleisseura, jonka alaisuudessa koripalloa on pelattu lähes 30 vuotta. Parhaimmillaan Jyskeen edustusjoukkue on pelannut II-divisioonaa vuosina 2001–2004. Jyskeessä on ollut myös vireää juniorikoripallotoimintaa. Kaudelle 2015–2016 Jyskeen koripallotoiminta on kuitenkin loppunut kokonaan. Laitilalaisen koripallotoiminnan elvyttämiseksi Jyske on päättänyt aloittaa yhteistyön Korihaiden kanssa.

Kasvattajaseurana Jyske haluaa olla mukana tukemassa lähialueellista huippu-urheilua luomalla puitteet ja mahdollisuudet eri lajien harrastamiselle. Yhteistyö Korihaiden kanssa tarjoaa mahdollisuuden juuri tähän”, iloitsee Laitilan Jyskeenpuheenjohtaja Ilkka Vuorela.

Tavoitteena on aluksi perustaa ensi syksynä 1-2 Korihait -koriskerhoa pienimmille lapsille (6-7 -vuotiaat). Koriskerhojen markkinointi Laitilassa alkaa varsinaisesti elokuussa seurojen yhteistyössä järjestämässä katukoristapahtumassa. Tapahtumissa Korihaiden edustusjoukkueen pelaajat ja päävalmentaja opettavat lapsille koripallotaitoja hauskojen pelien ja leikkien kautta. Laitilaan valmistuva monitoimihalli antaa erinomaisen mahdollisuuden pelata nuorten sarjoja ja yleisöä kiinnostavia näytösotteluita myös Laitilassa, joten koripallon ilosanomaa pystytään levittämään entistä paremmin. Lasten liikunnan eteen tehtävä työ palkitsee kaikkia mukana olevia tahoja ja alueellinen yhteistyö takaa riittävät harrastajamäärät sekä valmentajien ja taustavoimien riittävyyden laadukkaan seuratoiminnan takaamiseksi.

Puheista tekoihin, tanskalainen suurlupaus liittyy Korihaiden ryhmään välittömästi

Miesten 1A-divarin kärkipaikalla oleva Korihait on solminut kauden 2015–2016 loppuun kestävän pelaajasopimuksen tanskalaisen Nicolai Andersenin kanssa. Laitahyökkääjän tontilla viihtyvä, maaliskuussa 20 vuotta täyttävä Andersen on pelannut viime kaudesta lähtien Korisliigaa Joensuun Katajassa ja voitti Katajan riveissä seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden viime keväänä. Nicolai Andersen on Tanskan Bronderslevistä kotoisin oleva, 203-senttinen iso laitahyökkääjä, joka pystyy ratkaisuihin myös kauempaa korista. Hän saapui Tanskan mestari Bakken Bearsista Joensuun Katajaan kaudeksi 2014–2015 ja pelasi samalla myös A-poikien otteluita, joten häntä ei lasketa seurojen sopimaan ulkomaalaiskiintiöön.

”Saamme Nicolaista isojen pelaajien rotaatioon monipuolisen pelaajan kevään pudotuspelejä silmällä pitäen ja samalla olemme varautuneet mahdollisiin loukkaantumispoissaoloihin”, kertoo Korihaiden valmentaja Jarno Nikula tyytyväisenä.

Nicolai Andersenin kummiyrityksenä toimii Uudenkaupungin Golfravintola ja Tapio Pääkkö, jotka mahdollistivat Andersenin hankinnan Uuteenkaupunkiin. Uudenkaupungin Golfravintolan panostus on sillä tavalla tärkeä, että seuran Korisliigan nousu halutaan pitää omissa käsissä ja huolehtia siitä että isot taloudelliset panostukset saavat vahvan selkänojan myös pelillisen ja pelaajarosterin puolesta. Oma-aloitteisesti suuremman peliajan perässä Korihaihin siirtynyt Andersen on jo saapunut Uuteenkaupunkiin ja pelaa torstaina Porvoon Tarmoa vastaan. Ensimmäisen kotiesiintymisen Andersen tekee sunnuntaina 28.2. kun Korihait kohtaa Tampereen Pyrinnön.

Alueellisen yhteistyön toivotaan aktivoivan paitsi harrastajien ja yleisön lisäksi myös elinkeinoelämää, sillä tarjolla on paitsi jännittäviä pelejä, myös rutkasti näkyvyyttä alueellisesti sekä myös valtakunnallisesti.

Yhteistyössä on voimamme!

Lisätiedot:

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas / Rami Aarikka, rami.aarikka@laitilan.com, 0400 676 526 sekä Tommi Suutari, tommi.suutari@laitilan.com, 044587 3589.

Korihait / Marko Ruohola, marko.ruohola@korihait.fi, 044 235 1574.