Lapuan Urheilutalolle tiemme käy

7.02.2017

Lapuan Urheilutalolle tiemme käy

Tuo kutakuinkin Uudenkaupungin kokoisen pitäjän urheilukeskittymässä sijaitsee Urheilutalo, joka on keskiviikkoisen koripallo-ottelun näyttämö.  Paikkakunta on Pohjanmaalla ja se on Lapua, kotijoukkue on Kobrat ja vierailija on haiparvi.

Edellinen visiitti Lapualle oli mielenkiintoinen. Korihait johti juuri ennen puoliaikaa jo 19 pisteellä (39-58). Kun ote alkoi lipsua, ei sitä vain enää saatu hallintaan. Kobrat tuli vielä kolmannen jakson aikana tasoihin ja viimeisellä neljänneksellä paineli 94-85 voittoon.

Miten haipaidat pärjäävät ovelaa Damon Williamsia vastaan keskiviikkona? Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Kauden avauksessa Korihait pisti Pohitullissa lapualaiset polvilleen. Toisessa Uudenkaupungin kohtaamisessa taas Kobrat oli etevämpi.

-Kolme peliä on ollut, joista kahta on johdettu reilusti. Toinen pystyttiin voittamaan, toinen ei. Meidän pitää olla todella hyviä yhdellä yhtä vastaan-pelissä. He osaavat erittäin hyvin hakea hyökkäyksessä ne pelaajat, joiden kanssa meillä on vaikeuksia, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula arvioi.

Kobrilla on selkeä pituusylivoima ja peliä pyörittää edelleen tuttuakin tutumpi Damon Williams.

-Heillä on isokokoinen joukkue, joka vaihtaa paljon screenejä. Damon on kova jätkä vieläkin. Määrittää edelleen pelitempoa ja löytää hyvin oikeat jätkät, Nikula kehui.

Jamal Jones on hyvää vauhtia matkalla Korisliigan pistekunkuksi. Rastatukka on 22,4 pisteen keskiarvolla karkumatkalla pinnatilastossa. Väkivahva Dom Morris (17,6 pistettä per peli) oli viime ottelussa petokalalle lähes mahdoton pideltävä. Tässä riittääkin haastetta ennen kaikkea Marcus Vanille.

Dominique Lee poistui joukkueen vahvuudesta ja nyt jäljellä on neljä jenkkiä. Terveystilanne on tällä hetkellä hyvä, myös Eric McAlister on pelikunnossa.

-Yksi treeni on vielä jäljellä, mutta ainakin tällä hetkellä on kaikki ovat lähdössä mukaan Lapualle, Nikula kertoi.