Lisää pohjanmaalaisia kylään

19.01.2019

Lisää pohjanmaalaisia kylään

Karhu Basket saapuu vierailulle Pohitulliin mukanaan kannattajalauma. Keltaisiin pukeutuvia haifaneja toivotaan luonnollisesti myös paikalle runsain mitoin! Kuva: Studio FotoMika

Lakeuksilta tuloo tämän viikon vihulaiset. Lapuan jälkeen Poharille tömistelee Kauhajoen Karhu. On siis sarja-avauksen uusinnan aika.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Uudessakaupungissa oli vauhdikas ja mieleenpainuva. Petokala ryöpytti Karhua ensimmäisellä puoliajalla ja uhkui voitontahtoa poistuen koppiin tilanteessa 50-34. Ukilaisten juhlat pilasi mies, joka ei enää kauhajokelaisten ryhmään kuulu. Michael Moser pisteli 35 pinnan arvoisesti palloa pussiin ja Kauhajoki  nousi 86-93 voittoon.

Sarjataulukossa Salon Vilppaan takana on tiukkaa ja Kauhajoki on nyt neljäntenä hengittäen Pyrinnön ja KTP:n niskaan. Sarjan tarkimmin kahden pisteen heittoja paiskiva joukkue hakee nyt voittoa numero 12, kun haiparvi haaveilee kuudennesta voitosta.

Moser vaihtui tuttuun mieheen. Yksi viime kauden mestaruuden arkkitehdeistä, 208-senttinen Greg Mangano palasi Kauhajoelle ja on tehnyt 16,4 pistettä per peli. Durrell Summers aloitti kauden vahvasti ja johtaa edelleen Korisliigan pistetilastoa. Isommat kentät houkuttelivat kuitenkin tammikuussa miehen Saksan Bundesliigaan.

Pelintekijöistä Bojan Sarcevic on syöttötilastossa neljäs ja Korihaiden Mario Edwards kolmas. Edwards palasi hieman liian nopeasti loukkaantumisen jälkeen ja joutui palaamaan telakalle. Keskiviikkona Edwards oli jälleen mukana johtamassa haiparven peliä.

Keskiviikkona sivussa olleiden Stephon Jelksin ja Mika Nuolivirran tilanne on parempi ja on odotettavissa, että kokoonpanoon saadaan lisävahvistusta.

Lisää vahviketta kaivataan myös katsomoon joukkueen tueksi. Voitolla Korihait nousisi Lapuan Kobrien ja Kaarinan Uran rinnalle. Ei muuta kuin Poharille tänään kello 17.