Marcus Van jatkaa Korihaissa myös tulevalla kaudella

23.01.2015

Marcus Van jatkaa Korihaissa myös tulevalla kaudella

Korihait ja sentteri Marcus Van ovat solmineet ensi kauden kattavan jatkosopimuksen, joka on voimassa riippumatta Korihaiden sarjatasosta. Marcus Van liittyi Korihaiden vahvuuteen syksyllä ja vakuutti heti Korihaiden valmennusjohdon otteillaan sekä pelikentällä että varsinkin sen ulkopuolella.

Marcus Van on omalla panoksellaan ollut vahvasti vaikuttamassa Korihaiden hyvin menneeseen alkukauteen. Parimetrinen ja satakiloinen Van on ollut 1-divarin levypallo- ja blokkitilastojen kärkisijoilla koko kauden. Tällä hetkellä miehen levypallokeskiarvo on 15,5, jolla irtoaa levyritilaston ykköspaikka. Blokkitilastossa Van on toisena, 1,5 torjunnan ottelukohtaisella keskiarvollaan. Tämän lisäksi Van on pussittanut 16 pinnaa ottelua kohden ja on sarjan tehotilastossa toisena ja plusmiinustilaston kolmantena.

”Olen erittäin tyytyväinen Marcuksen jatkosopimuksesta, sillä hän on sopeutunut joukkueeseen erittäin hyvin. Marcus on näyttänyt olevansa luotettava pelaaja ja on ollut parhaimmillaan juuri kärkiotteluissa Nokiaa ja Oulua vastaan” myhäilee Korihaiden valmentaja Jarno Nikula tyytyväisenä. ”Peliotteiden lisäksi Marcus on ennenkaikkea loistava pukukoppipelaaja ja pitää yllä hyvää huumoria joukkueen sisällä”, päättää Nikula.

”Marcus toi itse esille jo syksyllä, että hän haluaisi jatkaa Korihaissa myös seuraavalla kaudella. Meillä ei ollut siihen tietänkään mitään vastaansanomista ja sopimus syntyi loppujen lopuksi aika nopeasti”, valottaa Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen. ”Olemme jo osittain aloittaneet neuvottelut myös muiden pelaajien kanssa ja tarkoitus on neuvotella kaikkien tämän kauden pelaajien kanssa jatkosta. Toivottavasti lisää uutisoitavaa on jo lähiaikoina”, päättää Vuorinen.

Marcus Van donkkaillee ensi kaudellakin Korihaiden riveissä, kuva Studio FotoMika.

Marcus Van donkkaillee ensi kaudellakin Korihaiden riveissä, kuva Studio FotoMika.

Korihailla on Vanin sopimuksen myötä ensi kauden kattavat sopimukset myös Nigel Mooren, Petteri Ruutiaisen ja Hunter Gibsonin kanssa.