Merilokkien metsästystä isolla kirkolla

23.10.2017

Merilokkien metsästystä isolla kirkolla

Kaksi voittoa putkeen napannut hairyhmä lähtee keskiviikkona haastamaan Helsingin väkivahvaa lokkiparvea. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Suhteellisen lyhyt joukkue, joka pelaa nopeaa ja organisoitua koripalloa. Siinä tiivistetty luonnehdinta Helsingin Seagullsista kakkospiiskuri Petri Helmisen toimesta. Viime kauden pronssijoukkue ottaa keskiviikkona haiparven vastaan Töölön Kisahallissa.

Viime syksyn kaltaista alkulentoa ei lokkiparvi ole siipiensä alle saanut, vaikka voittoja onkin neljä kuudesta ottelusta. Seagulls lähtee koitokseen palauttamaan kotikentän kunniansa, sillä viimeiset kaksi kertaa on vierasjoukkue onnistunut vohkimaan pinnat Helsingistä.

Seagullsin ryhmä on tuttua ja laadukasta äijää pullollaan. Pieniä muutoksia kokoonpano on kokenut. Junnu Lee ei enää viihdytä suomalaisia koriskatsojia taidoillaan, mutta korin alle ilmestyi uusi jämerä sälli. Susijengin luottomies Tuukka Kotti palasi kiertueeltaan turvaamaan helsinkiläisten koria. Levyritilaston nelonen Kotti tekee tutun varmaa työtä.

Toinen kovan luokan hankinta oli Antti Kanervo, joka on nakuttanut 13,3 pinnaa ottelua kohti. Itse asiassa miehellä on täysin sama keskiarvo kuin Korihaiden pelintekijällä Chaz Williamsilla. Seagullsin laajassa rosterissa pinnat jakautuvat tasaisemmin kuin monilla muilla joukkueilla. Paras pistemies on ollut Jermaine Marshall 16,2 paunan keskiarvolla.

Korihait lähtee kamppailuun harvinaisesta tilanteesta. Takana on kaksi voitettua peliä putkeen. Haaste on nyt todella kova, mutta pelkästään raitiovaunuja ihmettelemään ei haiparvi aio Helsinkiin lähteä.

-Nyt ollaan erilaisessa tilanteessa, kun lähdetään haastamaan vieraskentällä tällaista joukkuetta. Meille on tämän jälkeen tulossa jälleen tärkeitä pelejä, mutta Helsingin reissullakin on varmasti sata lasissa, Helminen vakuutti.