Mikä on sarjakakkosen nykykunto?

9.03.2019

Mikä on sarjakakkosen nykykunto?

Väkivahva Karhubasket yritetään pysäyttää lauantaina Kauhajoella. Kuva: Päivi Sappinen

Kuuden eniten peliaikaa Korisliigassa saavan pelaajan joukossa on kolme Kauhajoen Karhun pelaajaa. Rene Rougeau ja Greg Mangano ovat listan ykkönen ja kakkonen, Bojan Sarcevic on sijalla kuusi.

Tämä kertoo siitä, että Karhu pelaa kohtalaisen kapealla ryhmityksellä ja samalla myös siitä, että näihin miehiin voi luottaa. Kroppa kestää kovan rasituksen ja kuuppa kestää paineet. Kauhajoki on tukevasti kakkospaikalla Korisliigassa.

208-senttistä laituria, Greg Manganoa, ei voi ylistää liikaa. Mies saapui kesken kauden tuttuun ympäristöön oltuaan keväällä johdattamassa Kauhajokea seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Mangano osaa viimeistellä eri etäisyyksiltä ja rouhii myös levypalloja hyvin.

Tikunnokkaan sopii nostaa myös herra nimeltä Okko Järvi. Salon Vilppaasta lakeuksille ampaissut Järvi pelaa loistavaa kautta ja pisteitä kertyy 13 ottelua kohti. Järvi on sarjan tarkin kahden pisteen heittäjä.

Kauhajoki on vastustajana ollut erittäin vaikea Korihaille jo vuosia. Seagulls-tappio otti haileirissä koville, mutta nyt sotakirveet on teroitettu ja ennakkoluulottomasti lähdetään uhmaamaan metsän kuningasta.