Mikael Herbert palaa Korihaihin

15.08.2014

Mikael Herbert palaa Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen laituri Mikael Herbertin kanssa. Heinäkuussa 21 vuotta täyttänyt Herbert (205 cm ja 95 kg) palaa näin ollen kasvattajaseuransa riveihin vuoden tauon jälkeen.

Mikael Herbert palaa Korihaiden vahvuuteen yhden välivuoden jälkeen.

Mikael Herbert palaa Korihaiden vahvuuteen yhden välivuoden jälkeen.

Viime kaudella Herbert pelasi Tulanen yliopistossa, Yhdysvalloissa, mutta pyysi kauden päätyttyä yliopistoltaan lupaa katsastaa muita mahdollisuuksia. Korihait oli Herbertiin yhteydessä heti tämän tiedon saatuaan, mutta hän tutkaili ensisijaisesti mahdollisuuksiaan jatkaa Yhdysvalloissa. Kun mieleistä pelipaikkaa ei löytynyt, niin Herbert päätti tarttua Korihaiden tarjoukseen.

”On hienoa palata takaisin kasvattajaseuraan. Päätös oli helppo, sillä pelaajat ja valmentajat olivat tuttuja jo entuudestaan ja uskon että tällä kokoonpanolla voi odottaa hyvää kautta”, kertoo koko kesän Korihaiden kanssa harjoitellut Mikael Herbert. ”Näen tässä hyvän paikan kehittyä pelaajana ja erinomaisen mahdollisuuden nousta takaisin Korisliigaan”, päättää Herbert.

Herbert on pelannut Korisliiga-urallaan kolme kautta Korihaissa ja yhden Kouvolan Kouvoissa. Tilastollisesti paras kausi oli kausi 2012-2013, jolloin Herbert pelasi 24 ottelua, niin ikään 24 minuutin keskiarvolla ja tehtaili lukemat 7,2 pistettä ja 2,9 levypalloa. Parhaassa ottelussaan Herbert heitti joulukuussa Lapuaa vastaan 21 pistettä ja heti seuraavassa ottelussa Kouvoja vastaan syntyi puolestaan 18 pinnaa. Mikael Herbert on pelannut urallaan myös 44 ottelua nuorten maajoukkueissa ja heittänyt Suomi-paidassa yhteensä 191 pistettä.

”Olen todella tyytyväinen Miksun paluusta. Hän tulee olemaan todella tärkeä palanen tulevan kauden joukkueessamme”, myhäilee Korihaiden valmentaja Jarno Nikula tyytyväisenä.

Korihailla on Mikael Herbertin lisäksi sopimukset Mikko Jalosen, Niko Malisen, Jalmari Salaterän, Aleksi Peltosen, Roope Tammen, Elias Valtosen, Eero Lehtosen, Valtteri Järvenpään, Jaakko Lahden, Nigel Mooren ja Marcus Vanin kanssa. Korihait neuvottelee edelleen muutaman kotimaisen pelaajan kanssa, jonka jälkeen joukkuetta täydennetään kolmannella ulkomaalaisella. Korihaiden harjoitusottelut alkavat alustavan tiedon mukaan tiistaina 9.9. kotiottelulla Kaarinan Uraa vastaan ja tulevan kauden kausikortit tulevat myyntiin ensi viikolla.