Mikko Jalonen jatkaa Korihaiden riveissä, Vesa-Pekka Laine vahvistaa takakenttää

17.06.2015

Mikko Jalonen jatkaa Korihaiden riveissä, Vesa-Pekka Laine vahvistaa takakenttää

Uudenkaupungin Korihait sai kertaheitolla takakentälleen sekä kokemusta että nuoruutta kun takamiehet Mikko Jalonen (185 cm ja 86 kg) ja Vesa-Pekka Laine (179 cm ja 71 kg) solmivat pelaajasopimukset Korihaiden kanssa. Korihaiden kapteeni Jalonen aloittaa syksyllä yhdeksännen kautensa Korihaiden riveissä, kun taas salolaisen Masuca Basketin kasvatti Laine siirtyy Salon Vilppaasta kolmen Korisliigakauden jälkeen Uuteenkaupunkiin.

Mikko Jalonen johdatti Korihait viime kaudella finaaleihin (kuva Jonne Uotila).

Mikko Jalonen johdatti Korihait viime kaudella finaaleihin (kuva Jonne Uotila).

Syksyllä 33 vuotta täyttävä Jalonen johdatti Korihait päättyneellä kaudella divarin finaalipeleihin ja hänet palkittiin kauden päätteeksi sarjan parhaana pelaajana. Jalonen oli viime kaudella 1-divisioonan paras kotimainen pisteiden tekijä 17,5 pisteen keskiarvolla. Lisäksi Jalonen jakoi peräti 5,5 korisyöttöä ottelua kohden, jolla irtosi sarjan syöttöpörssin kakkostila. Seitsemässä pudotuspeliottelussa Jalosen keskiarvot olivat 16 pinnaa ja 5,6 syöttöä.

”Viime kaudesta jäi hyvä fiilis finaalitappiosta huolimatta, joten jatkopäätös oli helppo tehdä”, kertoo Mikko Jalonen. ”Toisaalta viime kaudesta jäi hieman myös hampaankoloon, joten ensi kauteen ei voi olla muuta tavoitetta kuin sarjavoitto ja nousu Korisliigaan”, jatkaa Jalonen. ”Minulla puuttuu muutama peli ja piste Korisliigan tasaluvuista, joten eiköhän nekin käydä sitten seuraavalla kaudella kuittaamassa”, päättää Jalonen, viitaten 394 Korisliigaottelun ja 3998 –pisteen saldoihinsa.

Viikko sitten 21-vuotissynttäreitään viettänyt Vesa-Pekka Laine on pelannut Salon Vilppaan riveissä Korisliiga kolmen kauden ajan, sekä muutaman ottelun edelliskaudella Perniön Urheilijoiden riveissä 1B-divarissa. Parhaalla kaudellaan Korisliigassa Laine on heittänyt 5,2 pinnaa per peli, upottaen kolmoset 43 % tarkkuudella.  Kahdeksassa divaripelissä Laine pyssytti 17,5 pinnaa ja napsi 4 levypalloa ottelua kohden.

Vesa-Pekka Laine tuo vauhtia Korihaiden takakentälle.

Vesa-Pekka Laine tuo vauhtia Korihaiden takakentälle.

”Olen todella innoissani Korihaiden tarjoamasta mahdollisuudesta ja tavoitteena on saada ja kantaa paljon vastuuta”, kertoo tarkkakätinen ja vikkeläkinttuinen Laine.

Korihailla on nyt Jalosen ja Laineen ohella sopimukset Marcus Vanin, Nigel Mooren, Hunter Gibsonin ja Petteri Ruutiaisen kanssa. Muiden viime kauden pelaajien kanssa käydään neuvotteluita, jonka lisäksi neuvotteluissa on mukana vielä muutama uusi pelaaja.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula oli luonnollisesti mielissään Jalosen ja Laineen kanssa syntyneistä sopimuksista. ”Mikko on tietenkin tärkeä palanen joukkuetta ja oli hyvä saada hänen jatkonsa varmistettua hyvissä ajoin. Vesku puolestaan tuo uuden ulottuvuuden pelaamiseemme ja yhdessä Mikon kanssa muodostaa meille todella tulivoimaisen takakentän”, myhäilee Nikula tyytyväisenä. ”Vesku pystyy ottamaan pelintekovastuuta Mikolta, mutta monipuolisina pelaajina he pystyvät pelaamaan myös samaan aikaan. Tarkoituksena on pelata entistä nopeampaa hyökkäyspeliä, mutta myös aktiivisempaa kokokentän puolustusta”, valottaa Nikula.

Korihait aloitti yhteisharjoitukset junioripitoisella ryhmällä toukokuun lopulla, mutta mukana on nähty myös jokunen konkarikin. ”Nuoret pelaajamme ovat menneet aimo harppauksin eteenpäin kesän aika ja olen todella tyytyväinen poikien motivaatioon. Heinäkuussa harjoitellaan omatoimisesti ja yhteiset lajiharjoitukset alkavat täydellä teholla jälleen elokuun alussa”, kertoo Nikula. ”Jenkeistä Nigel Moore on jo palannut Suomeen ja Hunter Gibsonkin saapuu näillä näkymin jo heinäkuussa, joten pääsemme valmistautumaan kauteen hyvän kesätreenin pohjalta”, päättää Nikula.