Namika Lahti sunnuntaina Korihaiden vieraaksi

21.03.2014

Namika Lahti sunnuntaina Korihaiden vieraaksi

Korihait kohtaa sunnuntaina klo 17 Pohitullissa Korisliigassa seitsemäntenä olevan Namika Lahden.

Namika Lahti hävisi kauden alussa niukasti muutaman pelin putkeen, mutta nousi pian sen jälkeen pudotuspeliviivan yläpuolella ja on tällä hetkellä tukevasti menossa kohti play offeja. Namika löytyy tällä hetkellä sijalta seitsemän, mutta on vain yhden voiton jäljessä viidennellä ja kuudennella sijalla olevia Karhua ja Honkaa. Lahtea ei ennen kauden alkua juuri veikkailtu pudotuspelijoukkueeksi, varsinkaan kun vielä joukkueen tähtipelaaja, Ilkka Vuori loukkaantui juuri kauden kynnyksellä. Namikan hyvin sujuneen kauden takuumiehinä ovat olleet erittäin hyvin joukkuepelin sisäistäneet jenkkivahvistukset Dan Oppland, Robert Arnold ja Storm Warren. Koko kolmikko on tehnyt tasaista jälkeä läpi kauden, keskiarvojen ollessa Arnold (19/6), Oppland (16/8) ja Warren (16/9). Joulukuussa Pohitullissa pelatun ottelun lehdistötilaisuudessa Namikan taskuraketti Roope Suonio (7/2/3) kehuikin kolmikon olevan paras, jonka kanssa hän on viisitoistavuotisen Korisliigauransa aikana pelannut. Suonion ohella joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluu aloitusviisikon täydentävä laituri Eldar Skamo. Ilkka Vuoren kanssa Kauhajoelta Lahteen siirtynyt Skamo (10/4/3) pelaa neljään vuoteen parasta kauttaan ja on erityisesti Korihaita vastaan ollut erittäin tehokas, tehden kauden ennätyspisteensä juuri Korihaita vastaan. Laadukkaan aloitusviisikon jälkeen Namikan penkiltä tulevat nuoret suomalaiset Tommi Huolila, Vesa Heinonen ja Aleksi Alanen.

Joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista päättyivät niukasti lahtelaisten voittoon. Lokakuussa Lahti oli parempi kotikentällään lukemin 95-85 ja joulukuussa Pohitullissa vieläkin niukemmin lukemin 82-79, Eldar Skamon upottaessa Korihait viime hetken kolmosellaan. Kolmas keskinäinen kohtaaminen käytiin helmikuun alussa Lahden uudessa Suurhallissa, josta Korihait kuittasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 100-90. Tuossa ottelussa Korihaiden koko aloitusviisikko oli hyvässä vireessä, sillä jokainen pussitti vähintään kolmetoista pistettä.

Korihait ja Namika Lahti kohtaavat Pohitullissa siis sunnuntaina klo 17 alkaen. Otteluisäntänä toimii Putkiliike Juha Nurminen ja pääsylippujen ennakkomyynti tapahtuu Sportia Cityssä.

James Padgett oli keskiviikkona huippuvireessä pussittaen 30 pinnaa. Sunnuntaina vastaan asettuu Namika Lahden vahva eturivi Storm Warrenin ja Dan Opplandin johdolla. (FotoMika)

James Padgett oli keskiviikkona huippuvireessä pussittaen 30 pinnaa. Sunnuntaina vastaan asettuu Namika Lahden vahva eturivi Storm Warrenin ja Dan Opplandin johdolla. (FotoMika)