Namika Lappeenranta juoksi Korihait nurin

31.03.2014

Namika Lappeenranta juoksi Korihait nurin

Korihait kohtasi perjantaina Namika Lappeenrannan ottelussa, jossa panoksena oli sijoitukset sarjan jumbosijoilla. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta kolmannessa erässä vierailija lisäsi kaasua ja juoksi Korihait nurin lopulta selvin numeroin. Ottelu päättyi lukemiin 64 – 96 (34 – 43), mikä tarkoittaa sitä, että Korihait jää sarjassa viimeiselle sijalle ja putoaa ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmaksi.

Korihait meni ottelu alussa James Padgettin koreilla johtoon, mutta ensimmäisen erän puolivälissä Namika tuli Brandon McKnightin johdolla rinnalle ja karkasi Atte Pertun ja Antti Niskasen kolmosilla nopeasti vajaan kymmenen pisteen johtoon. Korihait tuli toisella neljänneksellä pariin otteeseen viiden pisteen päähän, mutta ei saanut vierailijoita kuitenkaan kiinni ja puoliajalle lähdettiin yhdeksän pisteen vierasjohdossa. Kolmas erä oli Namikan vierastyöläisten näytöstä, kun joukkue vei erän peräti lukemin 13-29 ja ottelu oli sillä ratkaistu. Lappeenrantalaisten jenkkikolmikko teki erän aikana yhteensä 25 pinnaa pääasiassa juoksemalla kenttää Korihaiden epäonnistuneiden hyökkäysten jälkeen. Erän pisteistä 12 syntyi onnistuneilla kolmosilla ja loput korit tulivat joko donkeista tai lay-upeista. Myös viimeinen erä oli vieraiden hallussa ja Korihaiden oli tyytyminen rumaan tappioon toisen kerran peräkkäin Namikaa vastaan.

”Hävettävä esitys, joka kuvaa oikeastaan koko kauttamme” myönsi Korihaiden kapteeni Mikko Jalonen pettyneenä. ”Peliämme on koko kauden leimannut joukkuepelin puuttuminen, jossa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ollaan itsekkäitä, eikä tehdä joukkuekaveria auttavaa liikettä tai syöttöä” päätti Jalonen muutaman voimasanan sävyttämänä.

”Eipä Mikon sanoihin ole paljoa lisättävää. Pelimme on kehittynyt koko talven ajan, mutta nyt pelissä oli joulukuulta tuttua selittelyä ja omaan pussiin pelaamista”, komppasi Korihaiden valmentaja Petri Helminen.

Korihaiden parhaana palkittiin kymmenen pistettä, neljä levypalloa ja kuusi syöttöä merkannut Mikko Jalonen. Jenkeistä ainoana omalle tasolleen pääsi Nesteen palkinnon pokannut James Padgett (20/9). Chace Stanback (11/3) ja Jonathan Jones (5/5) jäivät kauaksi tasostaan. Niko Malinen pelasi jälleen yritteliäästi ja heitti kahdeksan pistettä, Sami Ikävalkon saldoksi tuli 6/2 ja Sami Mäntymaan 4/3. Jalmari Salaterä, Aleksi Peltonen, Roope Tammi, Eero Lehtonen ja Elias Valtonen kellottivat minuutin ja kahdeksan minuutin välille sijoittuvat peliajat, mutta jäivät ilman pisteitä. Lappeenranta ratkaisi ottelun nopeilla hyökkäyksillään ja tarkoilla kolmosillaan (13/29). Jotain vierailijoiden liukkaudesta ja toisaalta myös Korihaiden asenteesta kertoo Namikan yksi heitetty vapaaheitto. Vierasjoukkueen ykkönen oli Todd Brown (26/4/6), jota parhaiten tukivat Greg Logins (22 p), Brandon McKnight (16 p) ja yksitoista pistettä mieheen heittäneet Antti Niskanen ja Atte Perttu.

Korihaiden pelit jatkuvat keskiviikkona sarjakärki Tampereen Pyrinnön vieraana. Seuraava kotiottelu on vuorossa perjantaina 4.4. jolloin vastaan asettuu Lapuan Korikobrat.

Ilmeet olivat apeat Korihaiden vaihtopenkillä taiston tauottua (FotoMika).

Ilmeet olivat apeat Korihaiden vaihtopenkillä taiston tauottua (FotoMika).