Nigel Moore ei jatka Korihaiden riveissä

21.07.2015

Nigel Moore ei jatka Korihaiden riveissä

Korihait ja Nigel Moore ovat purkaneet tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen yhteisymmäryksessä. Samoin on tehty myös Petteri Ruutiaisen sopimuksen kanssa. Molemmissa tapauksissa aloite tuli pelaajan puolelta ja taustalla ovat koripallokenttien ulkopuoliset asiat.

Nigel Moore taisteli kauden loppuun murtuneesta peukalosta huolimatta (FotoMika).

Nigel Moore taisteli kauden loppuun murtuneesta peukalosta huolimatta (FotoMika).

Nigel Moore palasi Korihaiden riveihin kaksivuotisella sopimuksella vuosi sitten. Joukkueen varakapteenina toiminut Moore pussitti viime kauden runkosarjassa 12,4 pistettä ja napsi 7 levypalloa ottelua kohden. Mooren kausi oli päättyä maaliskuun alussa tulleeseen sormivammaan, mutta mies palasi reilun kuukauden pelitauon jälkeen finaalipeleihin, jossa Korihait kärsi tappion BC Nokialle otteluvoitoin 1-3.

Syy Mooren sopimuksen purkuun on ymmärrettävä, sillä mies sai päivätyön pääkaupunkiseudulta ja pelaaminen Uudessakaupungissa muodostui mahdottomaksi. Asiaan suuresti vaikutti myös Mooren pääkaupunkiseudulla asuva puoliso.

”Sain työtarjouksen, josta minun oli mahdoton kieltäytyä”, pahoittelee jo koripallon jälkeistä uraa ja elämää suunnitteleva Nigel Moore. ”Olisin halunnut pelata sopimukseni loppuun Korihaiden riveissä, mutta välimatka työpaikan ja Uudenkaupungin välillä osoittautui päivittäiseen kulkemiseen liian suureksi”, valottaa Moore. ”Haluan kiittää Korihaita kolmesta Uudessakaupungissa pelaamastani kaudesta ja kiitän myös hienosti minut vastaanottaneita faneja”, kiittelee Moore.

Viime kauden kynnyksellä kaksivuotisella sopimuksella Korihaiden riveihin liittynyt Petteri Ruutiainen nousi välittömästi taistelevalla ja uhrautuvalla pelityylillään kannattajien sydämiin ja sai monesti ottelun suurimmat suosionosoitukset taistelustaan. Ruutiainen pelasi kaikkiaan 23 ottelua ja teki niissä keskimäärin kolme pistettä ja raapi 2,3 levypalloa. Myös Ruutiaisen kausi katkesi loukkaantumiseen ja hän oli sivussa harjoituksista runkosarjan lopusta lähtien. Kauden jälkeen Ruutiaisen polvivamma todettiin niin pahaksi, että häneltä olisi joka tapauksessa jäänyt koko syyskausi pelaamatta.

”Olen koko kesän taistellut ajatusta vastaan, mutta olen tullut lopputulokseen, että en pysty antamaan Korihaille vaadittavaa panosta loukkaantumiseni vuoksi”, kertoo Petteri Ruutiainen pettyneenä. ”Tarkoitukseni on kuntouttaa itseäni kotiseudulla ja tavoitteeni on pelata koripalloa vielä tulevaisuudessa. ”Olen todella kiitollinen Korihaiden tarjoamaan mahdollisuuteen pelata ja harjoitella viime kausi ammattimaisesti”, päättää Ruutiainen.

Petteri Ruutiainen nousi kovalla taistelulla Pohitullin yleisön suosikkipelaajaksi (FotoMika).

Petteri Ruutiainen nousi kovalla taistelulla Pohitullin yleisön suosikkipelaajaksi (FotoMika).

Kahden valitettavan poisjäännin jälkeen Korihailla on tulevasta kaudesta sopimukset Mikko Jalosen, Mikael Herbertin, Marcus Vanin, Vesa-Pekka Laineen, Hunter Gibsonin, Eero Lehtosen, Jaakko Lahden, Valtterin Järvenpään, Akseli Mäkelän ja Valtteri Hyytisen kanssa. Korihait on aloittanut jo uuden jenkkivahvistuksen kartoittamisen ja tarkoituksena on löytää Mooren tapainen monipuolinen laitahyökkääjä. Pikkulinnut ovat myös visertäneet, että Moore nähdään suurella todennäköisyydellä ensi kaudellakin Pohitullissa, tällä kertaa vastustajan väreissä.

Lisätietoja Korihaiden joukkueen rakentumisesta ja harjoitusotteluiden aikataluista voi seurata Korihaiden nettisivuilta, Facebookista ja Twitteristä. Lokakuussa alkavan kauden kausikortteja voi tilata osoitteesta http://www.korihait.fi/liigajoukkue/liput-ja-kausikortit/