Nokialaisen shakkilaudan tornit pysäytettävä

23.01.2019

Nokialaisen shakkilaudan tornit pysäytettävä

Isoja miehiä vastassa! Brandon Conley ja muu haimiehistö taistelee keskiviikkona Nokian jättejä vastaan. Kuva: Vilma Sappinen

Shakin säännöissä tornit saavat liikkua vain pysty- tai vaakasuoraan. Näin voisi olla keskiviikon korispelissäkin. Valitettavasti nokialaiset tornit Sean O’Mara ja Dragan Labovic saavat liikkua muillakin tavoin ja heidän pysäyttämisensä on petokalan ainoa mahdollisuus päästä ihon alle vierasottelussa.

Nokialla odotetaan tätä kotipeliä innolla. Olisi imartelevaa sanoa vastustajan takia, mutta syyt taitavat olla pelaajapuolella ja nykytilanteessa. Joukkue on saanut yli viikon harjoittelutauon, on vielä voitotta tämän vuoden puolella ja varsin mielenkiintoinen uusi tuttavuus johtaa peliä ensimmäisen kerran.

Jalek Feltonin on huhuiltu omaavan valtavan potentiaalin aivan huippusarjoihin asti, mutta lupaavasti alkanut yliopistoura katkesi julkisuuteen kertomattomasta syystä. Felton syrjäytti Johnathan Hudsonin, jonka palvelukset Nokialla katkesivat yhdeksään peliin. Felton pelasi Olimpija Ljulbanassa (Slovenia) alkukauden, mutta pelejä tuli vyölle vain kaksi.

Ville Tuomisen koutsaamassa ryhmässä on haiparven tavoin loukkaantumiset sekoittaneet kuvioita jonkin verran. Viime kaudella Korihaissa pelannut Teemu Sulonen on saanut tasaisen hyvin vastuuta Nokialla ja pisteitä on kertynyt 5,7 ottelua kohti.

Korihait lähtee Nokialle kirkastamaan lauantaina tahriintunutta kilpeään. Kauhajoelle kärsitty murskatappio halutaan nyt jättää taakse ja saada ehjä 40-minuuttinen aikaiseksi.