Nousukiidossa oleva Karhu keskiviikkona Poharille

21.02.2017

Nousukiidossa oleva Karhu keskiviikkona Poharille

-Mielestäni Kauhajoki pelaa tällä hetkellä parasta korista koko Korisliigassa.

Siinä lause Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikulan suusta. Tämä ei ole paineiden siirtämistä vastustajalle, vaan aitoa arvostusta siihen, mitä Sami Toiviaisen koutsaama joukkue tekee kentällä.

Korkeasaaressa on karhut jo heränneet talviunilta ja samoin näyttää käyneen Pohjanmaalla. Korisotsot tepastelevat lakeuksilla kuuden kamppailun voittoputkessa. Tähän mahtuu myös yksi kappale haiparven fileointia. Sarjataulukossa Karhu löytyy kolmannelta sijalta.

-Kauhajoki hyökkää monipuolisesti ja toteuttaa omaa systeemiään todella hyvin. Lisäksi Bojan on kovassa iskussa, Nikula luetteli.

Bosnialaistaituri Bojan Sarcevic saa edelleen erityishuomion Pohitullissa, vaikka on pelannut muualla jo useita vuosia. Huomio kotiyleisöltä on aina positiivista. Bojanin ammattilaisura alkoi Uudestakaupungista ja nuorukaisesta ehti jo tulla oma poika ukilaisten silmissä. Syöttötilaston nelonen alkaa olla konkariosastoa Korisliigassa, vaikka ikää ei ole vielä kuin 29 vuotta. Uusi sulka tuli hattuun, kun Sarcevic valittiin Korisliigan tammikuun pelaajaksi.

Bojan Sarcevic on tuttu ja pidetty mies Pohitullissa. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Nikula ei muita pelaajia nimennyt, mutta varuillaan pitää olla ainakin Kammeon Holseyn ja Austin Hollinsin kanssa, jotka ovat sarjan pistetilastossa sijoilla kuusi ja kahdeksan. Holsey nostelee pinnoja korin läheisyydestä tasaiseen tahtiin. Hyvin liikkuva Hollins saattaa välillä innostua ja laituri voi paukuttaa reilusti yli 20 pinnaa hyvän päivän tullen.

Korihaiden viime viikko sujui apuluotsi Gerald Lee sr:n komennuksessa. Raskas kausi on koetellut myös valmentaja Nikulaa ja mies määrättiin hetkeksi pakkohuiliin. Paluu puikkoihin tapahtui maanantaina.

-Ihan hyvää teki pieni tauko, vaikka pelejä tuli kotona katseltua tässäkin välissä. Nyt tuntuu, että asioita näkee taas selkeämmin. Yritetään tehdä jotain asioita hieman toisella tavalla keskiviikkona ja hyvä taisteluilme on se tärkein juttu, Nikula tiivisti.

Viikonloppuna haiparvi järjesti hieman yhteistä tekemistä ja akkuja on ladattu loppukautta varten. Runkosarjamatseja on vielä yhdeksän jäljellä. Niistä viisi on kotikentällä.