Nyt on tosi kyseessä

7.01.2020

Nyt on tosi kyseessä

Korihait tavoittelee haikapteeni Miikka Marttisen johdolla kauden neljättä voittoa keskiviikkona Lapuan Kobria vastaan. Kuva: Vilma Sappinen

No onhan niitä ollut ennenkin, mutta nyt on niin kuin astetta isompi tosi kohdillaan. Nyt pitää tarttua jokaisella suomulla näihin oljenkorsiin, mitä tarjolla on. Ensimmäinen niistä on keskiviikkona. Vastustaja on Lapuan Kobrat ja paikkana oma kotipesä, nyt on aika napsia pisteitä.

Sarjanousun jälkeen Lapua on ollut kaikista sopivin vastustaja Korihaille. Voittoja on tullut jokaisena kautena ja yksi maukkaimmista, ellei kaikista herkullisin, irtosi viimeksi Lapualla. Jalen Henryn tippaus ehti irrota kädestä juuri ennen summeria ja petokala avasi silloin pistetilinsä.

Lapualla on seitsemän voittoa niin kuin Lahdella ja Ura Basketillakin. Mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat realistiset, mutta huonolla tuurilla voi jumbokin nousta vielä uhkaamaan. Jos mikään ei muutu, äsken mainittujen kolmen joukkueen kesäloma alkaa runkosarjan jälkeen.

Lapuan peli kulminoituu kahteen mieheen. Sarjan pistekuningas Jordan Capps on jäänyt vain kahdesti tällä kaudella alle 15 pisteen. Capps ei ole hanakin kaveri ruokkimaan muita, mutta parhaana päivänään kantaa koko ryhmää omilla ratkaisuillaan. 

Antto Nikkarinen taas tekee kaikkensa, jotta muut näyttäisivät paremmalta. Sarjan ylivoimaisella syöttökingillä on tutka jatkuvasti päällä ja passit lähtevät välillä yllätyksellisesti. Nikkarisen paimentamisessa riittää haileirissä mietittävää.

Molemmat herrat pelaavat myös reilusti yli puoli tuntia per ottelu, joten kovakuntoisista kavereista on kyse.

Haiparven suurimmat murheet eivät ole viime aikoina olleet puolustuksessa. Korisukka on saanut olla liikaa rauhassa ja varsinkin kaukoheitoissa on ollut suurta ailahtelevuutta. Alle 80 pisteen suorituksilla voittaminen käy vaikeaksi. Nyt onkin tavoitteena sopivan rento ja taisteleva ilme, jotta toiveet jumbopaikalta nousemisesta siintävät edelleen kirkkaana. Siis keskiviikkona kello 18.30.