Onnistuisiko kärjen kiusaaminen uudelleen?

27.03.2019

Onnistuisiko kärjen kiusaaminen uudelleen?

Petokala voi paineitta lähteä hakemaan yllätystä illan ottelusta sarjakärkeä vastaan. Kuva: Vilma Sappinen

Vajaat kaksi kuukautta sitten oli Pedro Monteiron ensikosketus suomalaiseen korikseen käsillä. Korihait haastoi Korisliigan suvereenin ykkösen Salon Vilppaan kotiareenallaan. Monteiron keitokset olivat imeytyneet elimistöön tehokkaasti ja petokala rimpuili Vilppaan pyydyksessä sen minkä ehti.

Runsaskorinen peli päättyi Vilppaalle niukimmalla mahdollisella marginaalilla 103-104 ja Emil Djeenin tasapainoinen kolmosyritys olisi onnistuessaan voinut jopa jättää sarjapinnat Uuteenkaupunkiin. Keskiviikkona lähdetäänkin liikkeelle kysymyksellä, onnistuisiko kärjen kiusaaminen uudelleen?

Paljolti tämä on kiinni myös kokoonpanoista. Teemu Rannikon vaikutus Vilppaan pelaamiseen on edelleen äärimmäisen suuri. Viimeksi Joonas Iisalon koutsaamasta ryhmästä puuttui Rannikko ja Brandon Taylor. Monipuolinen Antonio Ballard paukutti viimeksi 27 pinnaa ja Ballard onkin monessa pelissä vastannut joukkueensa kovimmasta pinnamäärästä.

Korihait kävi perjantaina nappaamassa herkullisen vieraspotin Kouvolasta ja sai näin pienen pesäeron Ura Basketiin. Joukkue voi paineetta hakea yllätystä, koska ennakkosuosikin taakka on kokonaan vastustajalla. Bryan Colemanin hyökkäystehot, Brandon Conleyn urheilullisuus sekä Mario Edwardsin syötöt ovat ilahduttaneet ukilaisia viime aikoina ja nämä seikat ovat varmasti huomioitu Vilppaan leirissä.

Ja sitten vain pallo ilmaan kello 18.30 alkaen.