Otteluennakko: BC Nokia – Korihait

5.01.2021

Otteluennakko: BC Nokia – Korihait

Viime kaudella Nokialla opiskellut Aamos Nikula palaa Nokian palloiluhallille. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Lähtökohdat

Uusi vuosi 2021 korkataan Korihaiden osalta käyntiin vierasottelulla, kun haiparvi matkustaa Pirkanmaalle BC Nokian vieraaksi. Joulukuun lopulla koronatauolta palannut Korihait hävisi edellisen ottelunsa KTP-Basketille ja lähtee nyt hakemaan kauden avausvoittoa uuden vuoden kunniaksi. BC Nokia ei pelannut joulun välipäivinä ja joukkueen edellinen ottelu on niinkin kaukaa kuin 18. marraskuuta. Silloin nokialaiset hävisivät vierasottelunsa Karhu Basketille kymmenellä pisteellä. BC Nokia on sarjassa kuudentena kuudella voitolla ja kolmella tappiolla.

BC Nokian joukkueessa ei ole tapahtunut minkäänlaisia muutoksia kauden aikana. Kokenut 36-vuotias Antero Lehto (13,1/3,0/3,4) johtaa orkesteria. Matias Ojala (6,2/2,3/0,7), Lassi Nikkarinen (6,0/2,1/3,0) ja Lauri Toivonen (1,9/2,2/0,7) täydentävät Nokian kokenutta ja varsin pätevää suomalaispelaajistoa. Tasaisen tehokkaat ulkomaalaispelaajat ovat olleet Nokian yksi vahvuuksista. Daeshon Francis (17,3/6,8/2,6/46,4 3p%), Wesley Washpun (16,4/4,3/5,3), Jeffery Garrett Jr. (13,8/8,9/1,0) ja Khaliq Spicer (9,1/4,3/0,2) johtavat jokainen jotakin tilastokategoriaa nokialaisten sisäisessä joukkuetilastossa.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen kauden aikana. Marraskuun alussa pelattu ottelu Uusikaupunki Areenalla päättyi BC Nokian voittoon lukemin 65-101. Ottelussa Korihaiden tehokkaimmat pelaajat olivat Trey Zeigler (19/7/6) ja Miikka Marttinen (10/3/2). Sal Nuhu teki debyyttipelissään 9 pistettä ja 10 levypalloa. Nokialaisten tehopelaajat olivat Khaliq Spicer (24/5) ja Daeshon Francic (15/4/4).

Valmentajien kommentit:

Greg Gibson, BC Nokia:

”Ottaen huomioon, että meillä on ollut pisin tauko koko Korisliigassa, niin on pakko antaa tunnustus pelaajille, jotka ovat treenanneet kovaa ja hyvällä asenteella. Olemme yrittäneet saada muutaman treenin niin kilpailulliseksi kuin mahdollista ja tiedän, että joukkue on valmis pelaamaan muita kuin toisiaan vastaan. Korihaita ei voi aliarvioida, sillä he näyttivät merkkejä kehittymisestä edellisviikon pelissään. Tiedostan, että meillä voi olla ongelmia ajoituksissa ja tulemme tekemään virheitä, mutta pääasia on tuoda kilpailullisista asennetta ja hyökätä kimppuun joka puolella kenttää.”

Jarno Nikula, Korihait:

”Nokian agressiivinen pelitapa on tuottanut meille viime kausina tuskaa. Pallosta on pidettävä erityisesti huolta, ja reagoitava Nokian nopeisiin vastaiskuihin. Nokialla pitkä tauko takana ja ovat varmasti hyvällä energialla tulossa pelaamaan. Meidän on pystyttävä vastaamaan heti alusta lähtien.”

Kokoonpanot:

BC Nokia:

Jeffery Garrett Jr., Antero Lehto, Daeshon Francis, Antti Ahonen, Matias Ojala, Khaliq Spicer, Lassi Nikkarinen, Lauri Toivonen, Topias Mead, Peetu Piirtola

Sivussa: Wesley Washpun, Hugo Boman, Michael Besselink

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula, Atte Perttu, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Sivussa: Jaakko Lahti, Samuli Oja (sivussa n. kolme viikkoa)

Ottelun tuomarit:

Pekka Saros, Matti Eskola, Topias Antinmaa

BC Nokia – Korihait 6.1.2021 klo 18:30 Nokian palloiluhallilla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18:20 alkaen. Virallinen kisakatsomo Ravintola Kirstassa.