Otteluennakko: Kobrat – Korihait

14.10.2020

Otteluennakko: Kobrat – Korihait

Korihait aloittaa pisteiden mestsästyksen Lapualta. Kuva: Ville Laaksonen

Lähtökohdat:

Uudenkaupungin Korihaiden 37. pääsarjakausi käynnistyy keskiviikkona Pohjanmaalta Lapuan Kobrien vieraana. Kobrille alkava Korisliiga-kausi on seurahistorian yhdeksäs. Joukkueet ovat vuosien saatossa kohdanneet 24 kertaa, joista Korihait on voittanut kymmenen. Viime kaudella keskinäiset ottelut menivät Kobrille 3-1.

Harjoitusottelut:

Korihait pelasi harjoituskaudella kaksi virallista ottelua ja yhden suljetuin ovin pelatun ottelun. Tuloksena oli kaksi voittoa Kristika Turkua ja LoKoKo Bisonsia vastaan ja yksi tappio Salon Vilppaalle. Harjoitusotteluissa Korihaiden tahtipuikkoa ovat heiluttaneet Trevor Blondin ja Trey Zeigler. Erityismainintana todettakoon Korihait-kasvatti 17-vuotias Aamos Nikula, joka on hoitanut pelintekijän tehtäviä mallikaasti ja pussittanut kahdessa pelissä keskimäärin 7,5 pistettä.

Kobrat puolestaan pelasi ottelut Pyrintöä ja Kataja Basketia vastaan ja tuloksena oli molemmista peleistä voitto. Pyrinnön Kobrat voitti Tampereella lukemin 83-87 ja Joensuussa siipirikkoisen Katajan vakuuttavasti 64-110. Kobrien ulkomaalaisvahvistukset ovat olleet vuosien saatossa tutun tehokkaita ja sama trendi näyttäisi jatkuvan myös tällä kaudella. Justin PriceJordan LoveridgeAnthony Gaines ja Nate Grimes ovat pääsääntöisesti vastanneet pistetehtailusta harjoituspeleissä, viime kauden syöttökuninkaan Antto Nikkarisen säestäessä taustalla.

Seuraa heitä:

Korihaiden leiristä isot odotukset kohdistuvat ulkomaalaisnelikkoon, joilta odotetaan tehoja, mutta mielenkiintoista on nähdä, miten nuoret Korihait-kasvatit Aamos Nikula ja Tommi Lehtonen suoriutuvat. Coach Nikula on ollut tyytyväinen nuorten pelaajien edesottamuksiin harjoituspeleissä, joten nähtäväksi jää pääsevätkö 17-vuotiaat pojat heti kauden ensimmäisessä ottelussa kentälle.

UU:ssa mestaruudenkin voittaneen Jari Raitasen poika Remu Raitanen on yksi alkavan kauden kiinnostavimpia pelaajia ja hänen siirtonsa Lapualle oli yksi kesän suurimmista siirtouutisista. Torpan Poikien kasvatti pelasi Suomessa HBA-Märskyn riveissä ennen kuin lähti Yhdysvaltoihin San Franciscon yliopistoon, jossa 206-senttinen laituri pelasi neljä kautta. Raitanen pelasi kesällä monien suomalaisten koripalloystävien tietoisuuteen debytoimalla vakuuttavasti Susijengin riveissä. Ensimmäisessä maaottelussaan Viroa vastaan viime heinäkuussa Raitanen oli Suomen paras pistemies 15 pisteellä upottaen myös neljä onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Raitanen on ollut Kobrien harjoitusotteluista sivussa alaraajavamman vuoksi.

Valmentajien kommentit:

Ville Turja, Kobrat:

”Puoli vuotta taukoa tosipeleistä takana ja onkin mahtava viimeinkin päästä pelaamaan. Toivottavasti kauden aikana koronan kanssa asiat menevät riittävän hyvin ja pystymme pitämään pelit käynnissä läpi kauden. Joukkueemme on ollut kokonaisuudessaan yhdessä vasta viikon joten perusasioiden kautta lähdetään ensimmäiseen otteluun.”

Jarno Nikula, Korihait:

”Pitkä aika edellisestä sarja-ottelusta. Mielenkiintoinen kausi edessä. Pisteitä tarvitaan alusta lähtien. Ensimmäinen yritys Lapualla.”

Kokoonpanot:

Kobrat:

Justin Pierce, Antto Nikkarinen, Jussi Turja, Anthony Gaines, Jordan Loveridge, Juho Lehtoranta, Nate Grimes, Tuukka Härsilä, Peetu Drockila. Remu Raitanen GTD25%, Ville Taipale GTD50%.

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula, Atte Perttu, Bo Zeigler, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Kai Mitchell, Samuli Oja, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler.

Ottelun tuomarit:

Elias Anttonen, Topias Antinmaa ja Elli Tyysteri

 

Korisliiga-kauden avaus Kobrat Lapua – Korihait 14.10.2020 klo 18:30 Lapuan Urheilutalolla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18:20 alkaen!