Otteluennakko: Korihait – Kataja Basket

2.03.2021

Otteluennakko: Korihait – Kataja Basket

 

 

Trevor Blondin heitti lauantaina Korisliiga-uransa piste-ennätyksen 30 pinnaa. Kuva: Vilma Sappinen

Lähtökohdat

Runkosarjan loppu häämöttää ja tällä viikolla on luvassa kauden viimeiset kotiottelut. Ensimmäinen niistä pelataan keskiviikkona, kun vastaan asettuu Joensuun Kataja Basket. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on jo ehtinyt vierähtää tovi, sillä Korihait pelasi Joensuussa aivan kauden alussa lokakuussa. Silloin Korihait pelasi hyvän ensimmäisen puoliajan, mutta lopulta Kataja Basket oli vahvempi lukemin 102-82.

Kataja Basketilla on Korihaiden tavoin jäljellä kolme ottelua runkosarjaa ja joensuulaiset ovat sarjataulukossa sijalla yhdeksän, eli tällä hetkellä ulkona pudotuspeleistä, kahdeksalla voitolla. Kataja on kuitenkin tasapisteissä KTP-Basketin kanssa, joten jokainen peli on Katajalle tärkeä. Kaksinkertainen Suomen mestari on viiden ottelun tappioputkessa, mikä on tällä hetkellä Korisliigan pisin tappioputki.

Korihait hävisi jumbotaistelussa tärkeän ottelun Ura Basketia vastaan viime lauantaina, joten jos haiparvi haluaa välttää jumbosijan, tulisi sen voittaa kaksi peliä enemmän, mitä kaarinalaisten. Vaikka kukaan ei tällä kaudella Korisliigasta putoa urheilullisin perustein, niin Korihait coach Nikulan johdolla varmasti haluaa päättää kauden kunnialla ja taistella jokaisen pelin voitosta, oli runkosarjan sijoitus sitten mikä tahansa.

Tärkeimpiä pelaajia Kataja Basketilta

#1 Rashard Odomes 19,1ppg, 5,8rpg, 3,3apg

#31 Jamar Wilson 18,5ppg, 3,3rpg, 5,5apg, 43,3 3p% (ollut edelliset kolme ottelua sivussa)

#10 Phil Fayne 17,3ppg, 6,8rpg, 1,6apg, 0,9bpg

#28 Aapeli Alanen 13,4ppg, 4,6rpg, 2,6apg (Korihaissa kaudella 2016-17)

#45 Jordan Semple 12,3ppg, 7,4rpg, 2,0apg, 67,0 2p%

#32 Dantez Walton 11,1ppg, 4,7rpg, 2,4apg

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Viimeisiä viedään. Puolustukseen paluu tulee olemaan tärkeässä roolissa Katajaa vastaan. Hyökkäyksessä meidän on saatava laajemmin onnistumisia, mitä viime pelissä.”

Petri Virtanen, Kataja Basket:

”Korihait on aloittanut viime pelit erittäin energisesti ja juosseet kenttää hyvin siirtymissä. Lisäksi Trey Zeigler on yksi sarjan parhaista 1 vs. 1 korintekijöistä. Siinä haasteita meidän joukkuepuolustukselle, joka otti isoja askeleita eteenpäin edellisessä pelissä Seagullsia vastaan.”

Kokoonpanot

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula (GTD 25%), Jaakko Lahti, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Samuli Oja, Topias Mead, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Sivussa: Atte Perttu

Kataja Basket:

Rashard Odomes, Semi Saari, Valtteri Mervola, Tomi Lommi, Phil Fayne, Samuli Vanttaja, Niko Mattila, Aapeli Alanen, Dantez Walton, Valtteri Pihlajamäki, Jordan Semple

Sivussa: Juho Kaltiainen, Jamar Wilson

Ottelun tuomarit

Jaakko Kaunisto, Matti Eskola, Joonas Hannukainen

 

Korihait – Kataja Basket 3. maaliskuuta klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Suora lähetys Ruutu+ -kanavalta alkaa klo 18:20. Ottelua voi seurata myös Ravintola Kirstan kisakatsomosta.