Otteluennakko: Korihait – KTP-Basket

16.10.2020

Otteluennakko: Korihait – KTP-Basket

Trevor Blondin johdattaa Korihait KTP-Basketin kippuun.

Lähtökohdat:

Korihait lähtee hakemaan kauden avausvoittoa ensimmäisessä kotiottelussaan. Vastassa on vuosien saatossa tutuksi tullut Kotkan KTP-Basket. Samalla, kun Korihait hävisi Lapualla murskaavalla erolla 113-80, niin KTP-Basket otti puolestaan maukkaan kotivoiton Kataja Basketista jatkoajan jälkeen lukemin 97-96. Korihait ja KTP-Basket ovat Suomen pääsarjakoripalloilun perinteikkäimpiä seuroja. Kaikkien aikojen tilastoissa pelkästään otteluiden osalta nykyisistä Korisliiga-joukkueista KTP-Basketilla on eniten pelattuja otteluita 2156, kun taas Korihailla on kolmanneksi eniten pelattuja otteluita 1421. Joukkueet ovat kohdanneet vuosien saatossa 145 kertaa, joista Korihait on voittanut 52 kertaa.

Millainen joukkue KTP-Basket on?

KTP-Basket jatkaa tällä kaudella kokeneen päävalmentajan Tomi Kamisen johdolla. Joukkueen kotimainen runko on pysynyt lähes samana viime kauteen nähden. Joensuusta Kotkaan siirtynyt takamies Joni Herrala vahvistaa jo ennestään laajaa takamiesosastoa Kotkan joukkueessa. Korihaiden kasvatti Cedric Latimer on palannut takaisin liigaparketille ja tekee lauantaina paluun vanhaan kotikaupunkiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Ex-Korihai Topias Kuukkanen on tuttu pelaaja viime kauden kotkalaisryhmästä, kuten myös Joonas Lehtoranta, Michael Pounds ja I-divisioona A:n Munkkiniemen Kisapoikien nuoret pelaajat kuten Markus Rautasalo, Joonas Timonen ja Emil Uotila.

Ulkomaalaisvahvistuksista katseet kiinnittyvät heti KTP:n korin alle. Joukkueen vitospaikalle Kaminen hankki kesällä järkälemäisen 201-senttisen ja eri arvioiden mukaan yli 130 kiloisen Joseph Burtonin, joka pelasi viime kaudella kovatasoisessa Ranskan ProA:ssa sekä ProB:ssä. Kun nelospaikalle lisätään yksi viime vuosikymmenen kovimmista ulkomaalaisvahvistuksista Gregory Mangano, niin on varmaa, että KTP:n etukenttä on yksi Korisliigan kovimmista. Laiturit Shaquille Thomas ja Braxton Huggins täydentävät KTP:n ulkomaalaisnelikon.

Korihaiden pointit otteluun

Korihaiden täytyy vastata KTP:n korinaluspelaamiseen, mikäli haiparvi haluaa kaapia avauspisteet Pohitullista. Kataja-ottelussa KTP teki 97 pisteestään peräti 70 korin alta kolmen sekunnin alueelta ja kolmen pisteen heittoja kotkalaisryhmä heitti ”vain” 12. Korinaluskaksikko Mangano ja Burton tekivät molemmat 29 pistettä ja 10 levypalloa mieheen, joten ei liene epäselvää, mihin kaksikkoon Korihaiden on saatava painetta. Katseet siis kiinnittyvät Korihaiden ison pään pelaajiin eli Kai MitchelliinBo Zeigleriin ja Atte Perttuun. Levypallopeli tulee olemaan myös merkittävässä asemassa.

Valmentajien kommentit:

Jarno Nikula, Korihait:

”Ensimmäisessä ottelussa oli kyyti kylmää. Nyt lähdetään kotiyleisön eteen taistelemaan avausvoitosta.”

Tomi Kaminen, KTP-Basket:

”Kohti kauden ensimmäistä bussimatkaa, kun nokka kääntyy kohta Ukia. Viime keskiviikkoista olisi mukava jatkaa, niin voisi kotiin palatessa ottaa pari mukia…siis jaffaa. Nikulan Jarno on ollut kasaamassa taas kovaa nippua, vaikka budjetti ei päätä huimaa. Heiton olisi syytä hyvin tippua, jottei peilistä tarvitsisi katsella naamaa tuimaa. Soiko Pohitullissa molli vai duuri, kun haiparvi saalistaa? Vai iskeekö jälleen sensuuri, se näitä ennakoita haalistaa.”

Kokoonpanot:

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula, Atte Perttu, Bo Zeigler, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Kai Mitchell, Samuli Oja, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler.

KTP-Basket:

Gregory Mangano, Shaquille Thomas, Joni Herrala, Markus Rautasalo, Cedirc Latimer, Robin Åvist, Topias Kuukkanen, Joonas Lehtoranta, Joseph Burton

Ottelun tuomarit:

Henri Hilke, Karolina Andersson, Antti Heinonen

Kotiottelun huomiot

Ottelutapahtumat pyritään järjestämään mahdollisimman normaalisti poikkeusajoista huolimatta. Korona-ajan perussäännöt ovat voimassa ja niiden noudattamisessa vedotaan jokaiseen tapahtuman osallistujaan:

  • pysy kotona oireellisena
  • huolehdi käsihygieniasta
  • huomioi turvavälit
  • kasvomaskin käyttöpakko

Tarkemmat ohjeet Uusikaupunki Areenan poikkeusjärjestelyistä löydät täältä. Suosittelemme kausikortin ostamista, sillä irtolippumyyntiä ei järjestetä. Irtolippuja voi tiedustella ennakkoon Johanna Kutilalta, numerosta 044 540 8734.

Kauden ensimmäinen kotiottelu Korihait – KTP-Basket 17.10.2020 klo 17:00 Uusikaupunki Areenalla. Suosittelemme yleisöä saapumaan paikalle mahdollisimman ajoissa. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 16:50 alkaen!