Otteluennakko: Korihait – Lahti Basketball

19.01.2021

Otteluennakko: Korihait – Lahti Basketball

Viime ottelussa piste-ennätyksensä tehnyt Tommi Lehtosen Korihait haastaa Lahti Basketballin. Kuva: Vilma Sappinen

Lähtökohdat

Kotiotteluiden putki jatkuu Korihailla, kun Uusikaupunki Areenalle saapuu keskiviikkona Lahti Basketball. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella johtuen koronapandemian aiheuttamasta muutoksesta Korisliigan otteluohjelmaan. Lahti Basketball saapuu Uuteenkaupunkiin kolmen ottelun tappioputkessa. Tappiot ovat tulleet Katajalle, Pyrinnölle ja Seagullsille, kaikki kotona. Korihailla puolestaan on tappio allaan viime keskiviikon ottelusta Karhu Basketia vastaan. Lahti on sarjataulukossa sijalla seitsemän kuudella voitolla ja yhtä monella tappiolla.

Pieti Poikolan valmentama Lahti Basketball pelaa erittäin mielenkiintoista koripalloa. Joukkue puolustaa agressiivisesti ja hyökkäyspäässä pelaajat eivät arastele heittokäsiään, sillä Lahti heittää eniten kolmen pisteen heittoja (36,3 yritystä per peli) kuin kukaan muu Korisliigassa. Verrattuna Korihaihin lahtelaiset heittävät keskimäärin yli kymmenen kertaa kaaren takaa enemmän mitä haiparvi.

Mielenkiintoisin suomalaispelaaja näin uusikaupunkilaissilmin on viime kaudella Korihaissa pelannut Henri Ventoniemi. Lupaava sentteri on pelannut tällä kaudella keskimäärin kuusi sekuntia vähemmän mitä viime kaudella, mutta tehot ovat nousseet. Ventoniemen keskiarvot ovat 10,8/6,6/1,8. Joukkueen kokeneista suomalaispelaajista Vesa Mäkäläistä ja Arttu Saarijärveä ovat loukkaantumiset vaivanneet tällä kaudella. Muita tärkeitä pelaajia on puolustuspään ekspertti Ricky Waxlax (5,6/1,5/1,0), joka siirtyi kesällä Seagullsista mastokaupunkiin, ja vuoden tulokas -palkinnosta vahvasti kiinni tarraava Ville Karvonen (12,9/2,3/2,9). Korisliiga-debyyttinsä Uudessakaupungissa tekee näillä näkymin 19-vuotias Erik Sajantila, joka teki sopimuksen Lahti Basketballin kanssa maanantaina. Sajantila pelasi alkukauden I-divisioona A:ta HBA-Märskyssä, jossa Sajantila oli koko joukkueen paras pistemies 15,6 pisteen keskiarvolla.

Lahti Basketballin ulkomaalaisvahvistuksista tehokkain on Wayne McCullough, joka on joukkueen paras pistemies 20,4 pisteen keskiarvolla. Korisliigan pistetilastossa sijoitus on kolmas ja takamies on myöskin sarjan kolmanneksi tarkin kolmen pisteen heittäjä 47 prosentin tarkkuudella. Brandon Myer (9,0/4,3/1,2), Brandon Peel (10,3/8,0/2,3) ja kanadalainen Alex Campbell (16,8/4,9/3,8) täydentävät Lahti Basketballin joukkueen.

Joukkueiden keskinäiset pelit Korisliigassa ovat kaikki kolme menneet lahtelaisten nimiin. Keväällä 2017 pelatussa liigakarsinnassa Korihait otti kaksi voittoa Lahti Basketballista.

Valmentajien kommentit:

Jarno Nikula, Korihait:

”Ensimmäinen kohtaaminen Lahtea vastaan. Lahti on agressiivisuudellaan varmasti meille suuri haaste. Pallosta huolehtiminen ja Lahden levypallopelaaminen, eri toten hyökkäyspäässä, on saatava minimoitua.”

Pieti Poikola, Lahti Basketball:

”Pitkästä aikaa pääsemme taas tien päälle. Olemme pelanneet kohtalaisen hyvin, mutta edellisiin matseihin on mahtunut liikaa pieniä virheitä konseptin toteutuksessa ja se on maksanut voiton. Yritämme edelleen mennä matsi kerrallaan eteenpäin ja parantaa tekemisemme laatua. Luotamme, että se näkyy jossain vaiheessa myös voitettuina otteluina. Tähän peliin tuo erityismielenkiintoa Erik Sajantilan ensimmäinen liigamatsi.”

Kokoonpanot:

Korihait:

Trevor Blondin (GTD 25%), Aamos Nikula, Atte Perttu, Jaakko Lahti, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Samuli Oja, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Lahti Basketball:

Henri Ventoniemi, Eemi Luukkonen, Brandon Myer, Wayne McCullough, Erik Sajantila, Brandon Peel, Roi Byman, Ville Karvonen, Aleksanteri Ahola, Alex Campbell (GTD 75%), Ricky Waxlax

Sivussa: Arttu Nykänen, Arttu Saarijärvi, Vesa Mäkäläinen, Eemeli Lampen, Eetu Lähdetniemi

Ottelun tuomarit:

Jaakko Kaunisto, Elias Anttonen, Niko Mättö

Korihait – Lahti Basketball 20.1. klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta voit seurata ottelua Ruudusta klo 18:20 alkaen. Kisakatsomo on avoinna Ravintola Kirstassa.