Otteluennakko: Korihait – Salon Vilpas

30.10.2020

Otteluennakko: Korihait – Salon Vilpas

Lähtökohdat:

Viikon toinen peli on kyseessä, kun Varsinais-Suomen paikalliskamppailussa kohdataan Salon Vilpas Uusikaupunki Areenalla. Sarjan kestomenestyjiin viime vuosina kuulunut Vilpas on aloittanut kauden kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Voitot ovat tulleet Kobrista ja Kataja Basketista kotikentällä, mutta vieraskentillä on tullut tappiot KTP-Basketia ja Lahti Basketballia vastaan. Korihait lähtee avaamaan kauden pistepottia ja hakemaan ensimmäistä kotivoittoa, kun vastaavasti Vilpas metsästää ensimmäistä vierasvoittoa.

Millainen joukkue on Salon Vilpas?

Salon Vilpas on lähtenyt tähän kauteen lähes samalla kotimaisella rungolla, mitä viime kaudella. Ainoastaan Henri Kantonen ja Samuel Haanpää ovat vaihtuneet ja tilalle on tullut nuori lupaava takamies Perttu Blomgren (8,0/0,8/1,8). Susijengi-konkarit Mikko Koivisto (15,5/2,3/3,3) ja Juho Nenonen (9,3/3,3/0,8) ovat olleet hyvässä vireessä kauden ensimmäisissä otteluissa. Koiviston pistekeskiarvo 15,5 on joukkueen paras. Yksi Suomen koripallolegendoista Teemu Rannikko päättää uransa tähän kauteen, mutta ei vielä ole pelikunnossa viime kaudella sattuneen loukkaantumisen takia.

Ulkomaalaisvahvistuksista Jeremiah Wood (10,3/4,7/5,3) teki Vilppaan kanssa jatkosopimuksen keväällä. Wood palasi loukkaantumisen takia viime keskiviikkona takaisin pelikentille. Myles Stephens (15,3/9,5/1,5) ja Ladarien Griffin (8,8/5,8/3,0) ovat olleet Vilppaan mukana alusta alkaen. Viidentenä ulkomaalaispelaajana häärii pääsäntöisesti PeU-Basketia edustava Saiquan Jamison (0,0/1,0), joka on kuitenkin päässyt jo Vilppaan pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisten takia.

Takamies Jahaad Proctor puolestaan sai lähtöpassit joukkueesta kolmen ottelun jälkeen, ja tilalle hankittiin Italian SerieA:ssa alkukauden pelannut Tyler Cheese. Saattaa olla hyvinkin todennäköistä, että Cheese tekee Korisliiga-debyytin lauantaina Uudessakaupungissa.

Joukkuetta valmentaa edelliset kolme kautta Tampereen Pyrintöä valmentanut Sami Toiviainen.

Valmentajien kommentit:

Jarno Nikula, Korihait:

”Vilpasta vastaan meidän täytyy onnistua molemmissa päissä. Päästävä joukkueena samalle sivulle eri toten puolustuksessa.”

Sami Toiviainen, Salon Vilpas:

”Keskiviikkona otettiin askel oikeaan suuntaan ja tätä suuntaa pitää pystyä ylläpitämään sekä edelleen kehittämään Korihaiden vieraana. Oma aktiivisuus koko kentällä on se meidän juttu johon luotamme. Vastustajan muutaman yksilön vaarallisuus ja coach Nikulan puolustusmuotojen vaihteluun on oltava myös valmiita.”

Kokoonpanot:

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula, Atte Perttu, Bo Zeigler, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Kai Mitchell, Samuli Oja, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Sivussa: Mikko Jalonen ja Jaakko Lahti

Salon Vilpas:

Tyler Cheese, Myles Stephens, Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Perttu Blomgren, Ladarien Griffin, Aatu Kivimäki, Elias Eerikinharju, Jeremiah Wood

Sivussa: Taneli Lindström, Teemu Rannikko, Tuukka Juntunen, Leevi-Matias Taimela, Riku Laine ja Saiquan Jamison

Ottelun tuomarit:

Karolina Andersson, Jukka Mustapää, La Trice Little

Kotiottelun huomiot

Ottelutapahtumat pyritään järjestämään mahdollisimman normaalisti poikkeusajoista huolimatta. Korona-ajan perussäännöt ovat voimassa ja niiden noudattamisessa vedotaan jokaiseen tapahtuman osallistujaan:

  • pysy kotona oireellisena
  • huolehdi käsihygieniasta
  • huomioi turvavälit
  • kasvomaskin käyttöpakko

Tarkemmat ohjeet Uusikaupunki Areenan poikkeusjärjestelyistä löydät täältä. Suosittelemme kausikortin ostamista, sillä irtolippumyyntiä ei järjestetä. Irtolippuja voi tiedustella ennakkoon Johanna Kutilalta, numerosta 044 540 8734.

Korihait – Salon Vilpas 31.10.2020 klo 17:00 Uusikaupunki Areenalla. Suosittelemme yleisöä saapumaan paikalle mahdollisimman ajoissa. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 16:50 alkaen! Jälkipelit Ravintola Kirstassa.