Otteluennakko: Salon Vilpas – Korihait

12.02.2021

Otteluennakko: Salon Vilpas – Korihait

Onko Miikka Marttisen käsi vielä kuumana? Otetaan siitä selvää lauantaina klo 15. Kuva: Vilma Sappinen

Lähtökohdat

Helmikuun maajoukkuetauko häämöttää, mutta ennen sitä Korihait pelaa vielä yhden ottelun. Keskiviikkona hienon voiton ottanut haiparvi matkustaa Salon Vilppaan vieraaksi. Salolaisjoukkue on sarjataulukossa neljännellä sijalla 12 voitolla. Viime vuosien kestomenestyjä on voittanut edellisestä kymmenestä pelistä kahdeksan ja joukkue omaa hyvät mahdollisuudet pitää pudostuspelien ensimmäiselle kierroksella oikeuttava kotietupaikka runkosarjan loppuun saakka.

Uusikaupunkilaiskatsojien kannattaa seurata, vielä kun voi, Vilppaan Teemu Rannikon otteita. Rannikko on yksi suomikoriksen kaikkien aikojen legendoja, joka pelaa viimeistä kauttaan pelaajaurallaan ja näin ollen lauantaina hän pelaa viimeisen ottelun Korihaita vastaan. Rannikko ja Korihait ovat pelanneet vastakkain ensimmäisen kerran jo kaudella 1996-97 Rannikon pelatessa turkulaisessa Piilosissa. Pohitullissa pelatuissa otteluissa Rannikko on tähtistatuksensa seurauksena yleensä joutunut uusikaupunkilaiskatsojien silmätikuksi, kuten tästä videostä käy ilmi Rannikon haastattelun yhteydessä. Korihait onnittelee Rannikkoa upeasta peliurasta ja toivottaa hyvää jatkoa!

Vilppaan vahvuutena on laaja materiaali ja kokeneet pelaajat. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Suomessa jo viidettä kauttaan pelaava Jeremiah Wood (15,3/8,3/5,0).  Muut ulkomaalaisvahvistukset ovat Deondre Parks Jr. (14,6/2,6/2,4), Myles Stephens (11,9/6,9/1,8) ja Ladarien Griffin (10,6/7,0/2,3/1,1 torjuntaa).

Kotimainen runko on pysynyt Salossa jo pitkään samanlaisena. Maajoukkueeseen Georgian karsintakuplaan nimetty Mikko Koivisto (13,5/2,4/2,4) on pelannut tilastojen valossa uransa parhaimman kauden. Kolmen pisteen heitot ovat Koivistolla osuneet 42 prosentin tarkkuudella. Juho Nenonen (8,2/3,9/0,9) ei ole tällä kaudella kaaren takaa osunut niin hyvin kuin aikaisemmin (27,8%), mutta Salohallissa voi parhaimpina päivinä osua Vilppaalla heitto kuin heitto. Muita tärkeitä roolipelaajia Vilppaalla ovat Aatu Kivimäki (8,4/1,3/3,6), Elias Eerikinharju (4,8/2,9/1,4) ja Riku Laine (5,1/2,3/0,5).

Valmentajien kommentit

Sami Toiviainen, Salon Vilpas:

”Lauantaina tiedossa Salohallin päivätanssit, kun vastapuolelle saapuu Korihait. Heillä on alla erittäin pirteä ja voitokas ottelu keskiviikolta, joten energiaa ja yritystä ei Korihailta tule puuttumaan. Meidän on saatava omassa tekemisessä energiaa ja aktiivisuutta hyökkäyspäähän. Lisäksi levypallopelaaminen ja siirtymätilanteet on oltava meille voitollisia, jotta voimme lähteä maajoukkuetauolle hyvillä mielin.”

Jarno Nikula, Korihait:

”Huomenna Samin päivätansseihin. Meillä hyvä peli alla joukkueena. Vilpasta vastaan jokaisen pitää löytää pari napsua vielä parempaa tekemistä molemmissa päissä kenttää. Muuten näitä tansseja vie Vilpas.”

Kokoonpanot

Salon Vilpas:

Deondre Parks Jr., Myles Stephens, Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Teemu Rannikko, Ladarien Griffin, Aatu Kivimäki, Tuukka Juntunen, Elias Eerikinharju, Riku Laine, Jeremiah Wood

Sivussa: Taneli Lindström, Leevi-Matias Taimela

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula, Trey Hall, Atte Perttu, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Samuli Oja, Topias Mead, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Sivussa: Jaakko Lahti

Ottelun tuomarit

Jaakko Kaunisto, Topias Antinmaa, Kalle Siivonen

Salon Vilpas – Korihait lauantaina 13.2 klo 15:00 Salohallissa. Ottelua voit seurata Ruudusta. Kisakatsomo Ravintola Kirstassa.