Otteluraportti: Korihait – Karhu Basket 85-109

13.01.2021

Otteluraportti: Korihait – Karhu Basket 85-109

Korihait – Karhu Basket 85-109 (38-53)

Asetelmat

Korihailla oli edessä ensimmäinen kotiottelu sitten viime vuoden marraskuun. Kotijoukkue palasi Uusikaupunki Areenalle voitto allaan viime viikon keskiviikolta. Karhu Basketilla puolestaan oli tappio allaan viime keskiviikon Vilpas-ottelusta. Korihait lähti otteluun varsin pienellä kokoonpanolla, kun Jaakko Lahti ja Samuli Oja puuttuivat kokoonpanosta. Myöskin Trevor Blondinin ja Aamos Nikulan pelaaminen oli epävarmaa, mutta miehet olivat kuitenkin kokoonpanossa. Vilpas-pelin kuudella pelaajalla pelannut Karhu Basket sai puolestaan Mikael Laihosta lukuunottamatta kaikki pelaajat mukaansa Pohitulliin.

Ratkaisu

Ottelun alku mentiin tasatahtia aina kymmeneen pisteeseen, mutta sen jälkeen Karhu Basket meni menojaan kasvattaen tasaiseen tahtiin johtoaan. Korihaiden paikkapuolustukseen vierasjoukkue löysi hyvät kuviot, jotka rikkoivat haiparven paikan. Virhevaikeudet osalla pelaajista lisättynä pieneen kokoonpanoon johti siihen, että ”matchupit” eivät olleet aina suotuisat, mistä kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut kauhajokelaisjoukkue rankaisi. Karhu Basketin pelikovuus oli yksinkertaisesti kotijoukkuetta parempi. Toinen puoliaika pelattiin hurlumhei-meiningillä, jonka hyödynsi paremmin organisoitunut Karhu Basket. Loppulukemat kirjattiin tulostaululle 85-109. Karhu Basketille kauden yhdeksäs voitto, Korihaille 13:s tappio.

Tilastopoiminnat

Korihaista yli kymmenen pisteen miehiä olivat Trevor Blondin (16/3/3), Trey Zeigler (15/4/6), Atte Perttu (13/2) ja Miikka Marttinen (11/2/1). Tommi Lehtonen (10/5) ja Mirko Laitinen (6/1) rikkoivat omat Korisliigan piste-ennätyksensä.

Karhu Basketin tehokkain pelaaja oli ammattilaisuransa ensimmäisen pelin pelannut Osasumwen Osaghae Jr. Florida Internationalin kasvatti teki vakuuttavan tilastorivin 27/13/3/3 torjuntaa vain 20 peliminuutissa. Muut yli kymmenen pisteen pelaajat Kauhajoelta oli Collin Malcolm (20/1/3), Eero Innamaa (17/3), Bojan Sarcevic (14/6/10) ja Okko Järvi (11/3/1).

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Ottelun huippuhetket (Ruutu Urheilu)

Lehdistötilaisuus

Kotipelit jatkuvat ensi viikolla, kun Korihait kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Lahti Basketballin. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18:30 ja on katsottavissa Ruutu+ -palvelun kautta.