Otteluraportti: Ura Basket – Korihait 109-105

27.02.2021

Otteluraportti: Ura Basket – Korihait 109-105

Trey Zeigler ja Sal Nuhu olivat Korihaiden parhaimmistoa. Kuva: Eero Siivonen

Ura Basket – Korihait 109-105 (44-48)

Asetelmat

Lauantaina pelattiin sarjan jumbofinaali Ura Basketia vastaan. Ottelu saattoi määrittää runkosarjan viimeisen sijan kohtalon. Korihait ja Ura Basket olivat tasapisteissä sarjan häntäpäässä kahdella voitolla, joten ottelun häviäjä jää yksin sarjajumboksi ainakin seuraavaan kierrokseen asti. Korihait pääsi otteluun täydellä kokoonpanolla, kotijoukkueelta puuttui Susijengi-pelaaja Matti Nuutinen.

Ratkaisu

Korihait onnistui hallitsemaan pääpiirteittäin ensimmäistä puoliaikaa. Haiparvi pelasi molemmissa päissä kenttää energisesti ja aggressiivisesti. Yli kymmenen pisteen johdossa käytiin pariinkiin otteeseen, mutta pienet mustat hetket antoivat Ura Basketille mahdollisuuden nousta iskuetäisyydelle. Puoliajalla ero oli Korihaille hyvää neljä pistettä.

Kolmas neljännes mentiin aika lailla korikorista, kunnes neljänneksen lopulla kotijoukkue onnistui ottamaan ensimmäisen karkumatkan ottelussa nousten yhdeksän pisteen johtoon.

Pelaajien pienet loukkaantumiset sekä virhevaikeudet rajoittivat valmentaja Nikulan rotaatiota ja Ura Basket hyödynsi Korihaiden merkkausvirheet nousten ottelun suurimpaan johtoon, 90-76, kun seitsemän minuuttia oli jäljellä. Korihait kuitenkin nousi 9-0 -pisteputkellaan viiden pisteen päähän (90-85), mutta kaksi ohiheittettyä vapaaheittoa ja pari hävittyä levypallotaistelua muutti tilanteen äkkiä päälaelleen kotijoukkueen vastatessa 8-0 -pisteputkellaan (98-85), kun kolme minuuttia oli jäljellä. Tilanteesta 101-89 Korihait rykäisi vielä aivan kotijoukkueen tuntumaan tilanteeseen 101-99, kun minuutti oli peliaikaa jäljellä. Trey Zeiglerin kahdella onnistuneella vapaaheitolla Korihait oli jo pisteen päässä 20 sekuntia ennen loppua, mutta Korihaille vihelletty epäurheilijamainen virhe tyrehdytti lopulta aivan kirkkaimman voittomahdollisuuden, sillä Korihailla ei ollut enää aikalisää käytettävissä, jolloin olisi voitu taktikoida kellon käytön suhteen. Loppulukemat Varsinais-Suomen paikallisderbyssä olivat Ura Basketille 109-105.

Tilastopoiminnat

Korihaiden ulkomaalaispelaajat olivat tänään kaikki kaikessa haiparvelle. Trevor Blondin (30/6/4) teki Korisliiga-uransa piste-ennätyksen, Trey Zeigler (29/8/6) oli monipuolisuudellaan oma tuttu itsensä ja Sal Nuhu (23/12/2 torjuntaa) teki väkevän tupla-tuplan ja takoi komeita donkkeja Littoisten Monitoimitalon koreihin.

Ura Basketin paras pistemies oli kukas muukaan kuin Kevin Bracy-Davis (25/7/2). Kevaughn Allen (22/5/5) ja Teemu Sulonen (21/2/4) olivat vahvoja Korihaita vastaan.

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Ottelun huippuhetket (Ruutu Urheilu)

Ensi viikolla on luvassa kaksi kotiottelua, jotka ovat samalla tämän kauden viimeiset pelit Uusikaupunki Areenalla. Keskiviikkona vastaan asettuu Kataja Basket ja perjantaina Helsinki Seagulls.