Paluu pelikentille Pohjois-Karjalassa

19.03.2019

Paluu pelikentille Pohjois-Karjalassa

Petokala matkaa pysäyttämään Topias Palmia ja muuta Katajan joukkuetta keskiviikkona. Kuva: Päivi Sappinen

Viikko on nyt treenattu ja on aika kaivaa pelikamppeet esille. Kun kamat on valmiina ja haisevat pesuaineelle, lähdetäänkin pidemmälle bussimatkalle Pohjois-Karjalan sydämeen. Joensuun Kataja ottaa petokalan visiitille kotiluolaansa.

Katajan europelien kiireet ovat muuttaneet joukkueen otteluohjelmaa ja joensuulaisilla on vähemmän pelejä pelattuna kuin muilla joukkueilla. Katajalla on erittäin hyvät mahdollisuudet ottaa puolivälieriin kotietu, mutta tappioputkea se ei salli.

Tämän kauden Katajasta puhuttaessa ei voi ohittaa Topias Palmia. Pyrinnön kasvatti on yhtä kuin Korisliigan kovin suomalaispelaaja. 24-vuotiaan laiturin taidot on nähty myös maajoukkuessa. Korisliigassa Palmi on ylivoimaisesti paras kotimainen pistemies 18,3 pinnan keskiarvolla. Seuraavat listalla ovat lähes viisi paunaa jäljessä ja he ovat BC Nokian Aapeli Alanen ja haikapteeni Marius Van Andringa.

Kataja on esittänyt liigassa vaihtelevia otteita. Kuuden pelin voittoputki katkesi pisteen tappioon Kauhajoella. Viimeiset kaksi matsia ovat olleet vaikeita ja Pyrinnön vieraana tuloksena oli 95-67 selkäsauna.

Jos Palmi on loistanut Katajan paidassa, niin nostetaanpas yksi mies haiparven riveistä esiin. Brandon Conley on päässyt pikkuvaivoista eroon ja se näkyy kentällä. Kolmen viimeisen matsin pistekeskiarvo on 19 ja mies tekee tämän todella hyvällä tarkkuudella. Kun menetysten määrää saadaan vielä pienennettyä, niin laatu on priimaa.

Korihait tarvitsee kipeästi sarjapinnoja, sillä Ura Basket nousi viime viikolla tasapisteisiin. Kumpikin haluaa välttää viimeisen sijan kohtalon eli liigakarsinnat.