Petoeläimiä vedessä ja ilmassa

1.02.2020

Petoeläimiä vedessä ja ilmassa

Richaud Packin hyvää pelivirettä tarvitaan jälleen lauantaina, kun kotikentälle vastaan asettuu KTP Basket. Kuva: Vilma Sappinen

Haiparven seuraava vihollinen saapuu ilmatilasta. Kotkan nokka, ainakin bussin nokka, on kohti Pohitullia lauantaina ja sarjapisteitä olisi jaossa. Korihait yrittää pitää toiveita elossa sarjapaikan suhteen ja KTP hamuaa kotietua puolivälieriin. Sellaisilla panoksilla lähdetään viikonlopun matsiin.

KTP:n naruja pyörittelee valmentaja, joka on jo nakuttanut nimensä koripallon pääsarjan historian kirjoihin. Tomi Kaminen on nähnyt niin myrskyjä kuin menestystä pitkällä urallaan ja värikäs luotsi johtaa nyt kotkalaisia kohti kevään play-offeja.

Ukilaisten on syytä olla erityisen varuillaan Byron Wesleyn ja JayVaughn Pinkstonin kanssa. Tämä kaksikko tykittää lähes 40 pistettä kahteen pekkaan peliä kohti ja on vaikea pideltävä kenelle tahansa. Wesleyn käsistä lähtee myös syöttöjä tarkasti keskiarvon ollessa 4,2.

Suomalaispelaajista paras pistekeskiarvo on kuuluisaan veljessarjaan kuuluvalla Joonas Lehtorannalla (8,4p.). Michael Pounds on lähellä Lehtorannan pistemäärää ja viime kauden haipaidassa operoinut Topias Kuukkasen keskiarvo on 5,2.

Korihait on viime peleissä esittänyt kelpo otteita ja Lahdessakin homma toimi yhtä erittäin pahaa periodia lukuun ottamatta. Nick Banyard tekee nyt ensiesiintymisen kotiyleisölle ja nöyrän tuttu toive voidaan jälleen esittää. Kataja-pelissä hienosti innostunutta yleisöä tarvitaan taas tueksi. Autetaan yhdessä haiparvi eteenpäin ja tehdään se klo 17 alkaen.