Petokala uiskentelee Nokialle keskiviikkona

13.03.2018

Petokala uiskentelee Nokialle keskiviikkona

BC Nokia taitaa vieläkin olla uusikaupunkilaisten korisihmisten silmissä se joukkue, joka pöllytti meidät divarifinaaleissa ja venytti liiganousuamme vuodella. Korihait on kohdannut seitsemän kertaa nousun jälkeen nokialaiset liigatasolla ja voitto antaa edelleen odottaa itseään. Kahdeksas yritys on keskiviikkona Nokialla.

Näätälaumassa on vaarallisia osa-alueita aika monta, joiden huomiotta jättäminen voi olla kohtalokasta. Siltikin haiparvi on keskittynyt ennen kaikkea omaan pelaamiseen.

Petokala matkaa haastamaan näätälauman keskiviikkona. Kuva: Studio Fotomika.

-Samoja vanhoja juttuja yritetään parantaa. Puolustuspäässä puhetta ja rotaatiota esimerkiksi. Tämä on tärkeä viikko meille, Korihaiden kakkoskoutsi Petri Helminen tokaisi viitaten keskiviikon lisäksi perjantain Lapua-peliin.

Nokialaisia sarjapisteet kiinnostavat varmasti. Joukkue on nyt kuudentena, mutta neljän parhaan joukkoon selviytyminen on edelleen mahdollista. Yhden pelaajan puuttuminen helpottaa hieman petokalan savottaa.

-Heidän korinaluspelaamisensa ei ole ihan niin vahvaa, kun Daniel Dolenc puuttuu. Match-upit sopivat nyt hieman paremmin, kun meilläkään ei ole isoa jätkää, Helminen vertaili.

Suurin vaara on silti isoa kaliiberia. Dragan Labovic on pelote korin alla kuin myös kolmoskaarella. Labovic on noussut jo kakkoseksi pistetilastossa ja serbialaisjätin pysäyttäminen onkin kovan työn takana. Näppäräsorminen Vincent Council jaksaa syöttötilaston kärkipaikan itsensä Teemu Rannikon kanssa. Council osaa tarvittaessa ratkaista myös itse.

Korihaiden kokoonpano on kohtuullisen terveenä pysynyt. Ainoastaan joukkueen kapteeni Justus Kilpinen pysyy edelleen sairastuvan puolella.