Pitkästä aikaa taas kotikentällä – ”Kädet aktiivisiksi ja lisää puhetta”

8.03.2018

Pitkästä aikaa taas kotikentällä – ”Kädet aktiivisiksi ja lisää puhetta”

Älä hyvä ihminen murehdi perjantai-illan ohjelmaa, sen hoitaa Korisliiga. Seuraavat neljä perjantaita petokala hamuaa sarjapisteitä kotikentällä ja ensimmäiseen koitokseen vastapuolelle kömpii Joensuun Kataja.

Tiimalasissa hiekka valuu sellaista tahtia, että puolustuksen korjaamiseen ei taida aika riittää. Vastustajat latovat tasaisesti kolmenumeroisia lukemia Korihaiden päähän ja tätä lähdetään jälleen estämään. Korihaiden kakkoskoutsi Petri Helminen selvitti suurimmat ongelmakohdat.

-Suurin ongelma on puhe. Meidän pitää kertoa toisille mitä tapahtuu. Siksi me ei usein tiedetä kuka auttaa ja mistä suunnasta. Lisäksi kädet pitää olla aktiivisemmat. Kouvolassakin tuplaus tuli kohtuullisen hyvin paikalle, mutta kädet jäivät liian alas ja vastustaja pääsi heittämään niiden yli, Helminen kuvaili.

Kahteen sarjaan keskittyneen Katajan kausi on ollut vaihteleva Korisliigan suhteen. Kataja on mukana tasaisessa kamppailussa pudotuspelien kotiedusta, jossa on mukana viisi poppoota.

Pelaajaliikennettä on ollut Joensuussakin. Viimeisin oli mielenkiintoinen, kun Kataja ja KTP vaihtoivat päittäin pelaajia. Tässä vaihtokaupassa Katajan paitaan siirtyi Kotkan iso jenkki Kenneth Simms. Hänen hillitseminen on yksi suurimmista ukilaisten haasteista.

-Simmsin lisäksi myös Tommi Huolila on iso pelaaja. Kohtalaisen kapea on heidänkin kokoonpanonsa ja Katajan avainpelaajiin kiinnitetään erityistä huomiota, Helminen lupasi.

Susijengin takamies Ilari Seppälä on äärimmäisen tärkeä palanen Joensuun ryhmässä. 24-vuotias Seppälä on syöttötilaston kuutonen.

Ottelu on myös Markus Moleniuksen avausottelu kotiyleisön edessä. Runkosarjaa on jäljellä vielä kahdeksan ottelun verran.