Putki auki – pinnat taskuun Turusta

23.11.2019

Putki auki – pinnat taskuun Turusta

Kupittaan palloiluhallille oli löytänyt myös iso nippu uusikaupunkilaisyleisöä todistamaan Korihaiden kauden toista voittoa. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Keskiviikon täpärääkin täpärämpi voitto antoi maistiaisen petokalan taistelutahdosta ja lauantain vieraspeliin suunnattiin täynnä voitonnälkää. Korihaiden ja Ura Basketin edellinen kohtaaminen alkukaudesta Pohitullissa päättyi vierasjoukkueen näytökseen, joka osaltaan jätti haipaidoille harmia hampaankoloon. Yksi epävarmuustekijä kokonaisuuden kannalta oli viime hetken kokoonpanomuutos, kun Lapualla takareitensä loukannut Anton Cook jäi vielä määrittelemättömäksi ajaksi sairastuvalle ja tuuraamaan palkattiin Vilpasta alkukaudella edustanut Reggie Dillard.

Ura Basket on haalinut alkukauden aikana neljä voittoa, joista viimeisimmän pari viikkoa sitten sarjakärki Vilpas Vikingsin kustannuksella. Edellinen ottelu Tampereen Pyrintöä vastaan päättyi kuitenkin manselaisten yli 40 pinnan voittohurjasteluun, joten uusia eväitä lauantai-illan koitokseen oli odotettavissa.

Matsin kulku

Voitontahtoinen petokala päätti heti matsin alussa näyttää, missä kaappi seisoo. Tulostaulu näytti runsaan minuutin pelin jälkeen 0-7 ja pakotti Ura-valmentaja Kristian Palotien nappaamaan suojattinsa heti ensimmäiselle aikalisälle. Pienen puhuttelun jälkeen kaarinalaiset onnistuivatkin kampeamaan peliin mukaan ja seuraavat minuutit pelattiin tasatahtiin. Jakson loppua kohti mentäessä Casey Benson ja Trey Zeigler panivat päälle kuitenkin kolkkishown, josta Ura ei enää toipunut. 10 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 18-29.

Toisella kympillä kotijoukkue kävi hätyyttelemässä haipaitoja jo viiden pinnan päässä, mutta ei päässyt lähemmäs. Vauhdikasta peliä ylläpitänyt Korihait hyödynsi vapaat juoksupaikat ja nakkeli puoliaikatilanteeksi jo 33-53.

Petokala näytti jo uiskentelevan selkeään voittoon, kunnes erityisesti entisen haipelurin Marius Van Andringan heittolinko lämpeni ja nosti Ura Basketin muutaman minuutin ennen loppusummeria 11 pinnan päähän. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Korihait kaasutteli lopulta hienoon 77-92 voittoon.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi hurjasteli Trey Zeigler, joka viimeisteli 32 pistettä, 8 levypalloa ja 1 syötön. Myös Jalen Henry kuului illan onnistujiin 24 pisteellään, 6 levypallollaan ja kahdella syötöllään.

Ura Basketilta tilastokärjeksi kapusi Marius Van Andringa (20/1/1).

Koko ottelun tilastot löytyvät täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Kui me voidaan johtaa muka kakskymment pistet jo puoliajal?” – junnuhaiden pelissä Elisa Viihde Sportilta edustuksen ottelua seuranneet vanhemmat

”Mun mielestä tää oli alusta asti koko ajan hanskassa. Me oltais voitu heti repästä siinä, mutta sitä ei voi joukkue vielä osata kun on 12 peliä hävinnyt alkuun. Tulos on meille erittäin hyvä. Tyytyväinen pitää olla.” – Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula

”Todella hyvä matsi meiltä. Me tiesimme, että tästä tulee vaikea ottelu. Pyrimme saamaan vastustajan hyvin heittävät takamiehet kuriin. Keskityimme ottamaan Uralta tietyt asiat pois ja olimme myös hieman onnekkaita tänään.” – Huiman ottelun pelannut Trey Zeigler

Ottelun hai

Upean matsin pelannut Trey Zeigler tukisteli Ura Basketin puolustusta säännöllisesti upottamalla pinnoja tasaiseen tahtiin. Sekä Zeigler että Henry ovat tuoneet joukkueeseen kaivattua ilmettä vaikean alkukauden jälkeen.

Voittoputkea pyritään kasvattamaan jälleen tulevana keskiviikkona 27.11. kotihallissa, kun Uusikaupunki Areenan yleisön eteen astelee Kouvot. Ylösheitto on arkiseen tapaan klo 18.30.