Pyrintö hakee play-off paikkaa – asettuuko Korihait tielle?

28.03.2017

Pyrintö hakee play-off paikkaa – asettuuko Korihait tielle?

36 ottelun rupeama on viimeistä vaille taputeltu. Uusikaupunkilaisin silmin kausi ei ole ollut menestys, mutta sitä on turha nyt murehtia. Tuikitärkeitä matseja on vielä edessä.

Runkosarjan päätöspelissä panokset ovat kovat vain vastustajalla. Tampereen Pyrintö omaa edelleen mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta tarvitsee voiton ja lisäksi joukkue tarvitsee apuja Seagullsilta. Jos helsinkiläiset eivät onnistu kaatamaan KTP:tä Kotkassa, Pyrinnön kesäloma alkaa varmasti keskiviikkona.

-Puhuttiin aamulla pelaajien kanssa, että kyllä tuo Pyrinnön tilanne tuo lisäpotkua meille. Totta kai haluamme muutenkin päättää runkosarja voittoon, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula kertoi.

Jos haiparvi olisi pystynyt tuloksellisesti samaan muiden kanssa kuin Pyrinnön, tässä ei murehdittaisi sarjataulukon näkymiä. Pyrintö on sarjan ainoa joukkue, jonka petokala on teilannut kahdesti ja ainoa tappiokin tuli vain kahden pinnan erolla. Tällöin Vesa-Pekka Laineella oli ratkaisuheitto Pyynikillä, mutta koriraudat hylkivät ja pinnat jäivät Tampereelle.

Keskiviikkona on luvassa tasaista vääntöä Uusikaupunki 400 -Areenan parketilla. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Pyrinnön paras pistemies on ollut raamikas J’nathan Bullock keskiarvon ollessa 16,2 paunaa. Pelintekohommia hoitelevat Ricky Minard sekä Antero Lehto, jotka ovat syöttötilastossa peräkkäisillä sijoilla runsaan neljän passin keskiarvolla. Läpimurtokauttaan vetävän Topias Palmin pistekeskiarvo on edelleen komea (13,2), mutta tahti on hieman hiipunut viime aikoina.

Kun runkosarjaa on pelin verran jäljellä, voidaan käytännössä julistaa levyrikuningas. Korihaiden Marcus Van on turvallisessa johdossa 10,7 levyrin keskiarvolla. Kolmatta kautta haipaidassa operoiva Van vei levyritilaston divarissa ja nyt myös siis liigatasolla.

Keskiviikon jälkeen Korihaille tulee kahden viikon pelitauko ennen karsintoja.