Pyrintö niukasti petokalaa parempi

28.09.2019

Pyrintö niukasti petokalaa parempi

Pyrintö oli kauden avausmatsissa niukasti haiparvea parempi. Kuva: Mari Jalava

Asetelmat

Ennakkoon Pyrinnön ja Korihaiden väliseen kauden avaukseen lähdettiin, jos ei nyt ihan isät vastaan pojat -asetelmasta, niin isoveljet vs pikkuveljet ehkä kuitenkin. Pyrinnöllä on kasassa kokenut nippu avainpelaajia, kun taas petokala on kapteeni Miikka Marttista ja nuoria Tommi Lehtosta ja Eemil Wahlbäckiä lukuunottamatta uudistunut kokonaan. Lisäksi tamperelaiset ovat onnistuneet kalastamaan pisteet jopa seitsemästä viimeisimmästä keskinäisestä ottelusta. Lisähurmiota kohtaamiseen toi punapaitojen lukuisat ex-Korihait, joista viimeisimpänä Pyrinnön paitaan siirtyi tamperelaistunut Eero Lehtonen.

Matsin kulku

Ottelun ensimmäinen puolikas mentiin suht tasaisissa merkeissä isäntäjoukkueen ollessa aavistuksen niskan päällä. Haipaitoja haittasivat runsaat menetykset ja hienoinen jännitys, mutta toisaalta puoliaikaan mennessä petokalan koriin oli uponnut jo seitsemän kolmen pisteen heittoa Pyrinnön yhtä vastaan.

Toista puolikasta edettiin rinta rinnan ja parhaimmillaan petokala pääsi jo neljällä pisteellä niskan päälle. Lopullinen niitti tuli kuitenkin vain 45 sekuntia ennen loppusummeria, kun haipuolustus nukahti ja Lassi Kilpinen tinttasi kaaren takaa Pyrinnön seitsemän pinnan johtoon. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 87-78 (40-34).

Tilastoykköset

Korihaiden MVP:nä palkittiin Vesa Heinonen 17/4/3. Muita tilastokärkiä olivat Casey Benson 16/8/2 sekä Anton Cook 14/4/2/1 riisto.

Pyrinnöltä parhaiten tilastojen valossa onnistuivat Antero Lehto 19/3/4/1 riisto ja Benjamin Raymond 15/5/1 riisto/1 heitontorjunta.

Koko tilastorivi löytyy täältä. 

Osuvimmat lohkaisut

”Tämähän on kuin Buster Keatonin elokuvasta, tämä touhu!” – virhevihellykseen tyytymätön katsoja.
”Mikä tämä joukkue on? Sehän puolustaa ja taistelee!” – positiivisesti yllättynyt haifani.
”Hieman oli alkunihkeyttä, kuten avausottelussa usein. Mutta Korihait oli tänään myös oikeasti hyvä.” – Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen.

Ottelun hai

Ottelun selkäranka oli selvästi kapteenin tehtävän omakseen ottanut Miikka ”Mara” Marttinen, jonka taistelutahdolla runtattiin läpi hyviä asioita kentän molemmissa päissä. Marttisen esimerkillinen työmoraali oli juuri sitä, mitä petokalalta halutaan nähdä. Mara viimeisteli tilastoikseen lopulta 9 pistettä, 4 levypalloa ja 3 riistoa.

Erityismaininnan ansaitsee myös paikan päälle saapunut ja ahkerasti kannustanut uusikaupunkilaisyleisö!

Kotihallissa Korihait on tositoimissa ensimmäistä kertaa tulevana keskiviikkona, kun vieraisille saapuu avausmatsissaan KTP:n voittanu Lapuan Kobrat. Ottelu alkaa Uusikaupunki Areenalla keskiviikkona 2.10. klo 18.30.