Sarjakakkonen Oulu perjantaina Pohitulliin

26.11.2014

Sarjakakkonen Oulu perjantaina Pohitulliin

Sarjan kärjessä tappiottomana porskuttava Korihait joutuu perjantaina kotikentällään todelliseen testiin, kun sarjakakkonen Oulun NMKY saapuu Pohitulliin. Ottelun mielenkiintoa lisää Oulun riveissä palloilevat entisen Korihai-pelurit Cedric Latimer ja Lawrence Wright.

Oulun NMKY jäi viime kauden sarjassa loppumetreillä ulos pudotuspeleistä ja tälle kaudelle joukkue hankki nimekkäitä vahvistuksia. Ensimmäisenä verkkoon tarttui seuran oma kasvatti Jussi Eskola, joka palasi Kauhajoelta Ouluun yhdeksän vuoden Korisliiga-uran jälkeen. Kaksi muuta huippuvahvistusta ovat entisiä Korihait-pelureita, kun kesän aikana Ouluun siirtyivät myös kaudella 2010-2011 Korihaissa pelannut pomppuihme Lawrence Wright sekä Korihaiden kasvatti Cedric Latimer. Wrightin lisäksi oululaisilla on riveissään kolme muutakin jenkkiä, eli takamies Mark Hill ja laiturit Josh Nofflet ja Melvin Baker. Jenkkinelikko sekä Latimer ja Eskola ovat pitkälti vastanneet oululaisten tehoista alkukauden aikana. Hill (22,8 p)  on sarjan pistetilaston kolmonen ja Wright (22,5 p) puolestaan viides. Noffletin pistekeskiarvo on tasan 20 ja Bakerin hieman vajaa 18 per peli. Latimer ja Eskola ovat pussittaneet reilun yhdentoista pisteen keskiarvolla. Vikkelä ja vain vajaa 180 senttinen Hill johtaa puolestaan sarjan syöttötilastoa ylivoimaisesti, jonka lisäksi hän pussittanut kolmosia eniten koko sarjassa. Tehokuusikon lisäksi ONMKY:n kokoonpanosta löytyy Korisliigakokemusta omaavat sentterit Jari Vanttaja ja Juho Kauro sekä takamies Kristofer Clement.

Mikael Herbert ja Lawrence Wright kävivät kovaa vääntöä Oulussa (Kuva: Eetu Kupulisoja).

Mikael Herbert ja Lawrence Wright kävivät kovaa vääntöä Oulussa (Kuva: Eetu Kupulisoja).

Oulu on kärsinyt alkukauden kymmenessä pelissä vain kaksi tappiota, joista toinen tuli lokakuun puolivälissä kotikentällä Korihaita vastaan. Tuon ottelun Korihait vei nimiinsä jatkoajan jälkeen lukemin 104-109. Ottelun parhaat pistemiehet olivat Oululta Lawrence Wright (28 p) ja Mark Hill (22 p ja 12 s), sekä Korihailta Mikko Jalonen (31 p), Marcus Van (23 p ja 20 lp) ja Mikael Herbert (23 p). Ottelu ratkesi jatkoajan loppuhetkillä Mikael Herbertin kolmoseen, sekä jälkitilanteesta tulleeseen Jussi Eskolan teknilliseen virheeseen. Ottelun jälkimainingeissa Eskola purnasi itselleen myös yhden ottelun pelikiellon. Korihait koki ottelussa myös kovia, sillä Nigel Moore oli noin puolet pelistä pois, käydessään paikkauttamassa leukaansa sairaalassa.

Nigel Moore haastaa Mark Hilliä leuka tikattuna (Kuva: Eetu Kupulisoja).

Nigel Moore haastaa Mark Hilliä leuka tikattuna (Kuva: Eetu Kupulisoja).

Kärkiottelu Korihaiden ja Oulun NMKY:n välillä käydään siis Pohitullissa 28.11. klo 18.30 alkaen. Liput otteluun maksavat 12, 10 tai 8 euroa. Lippujen ennakkomyynti tapahtuu Sportiassa tai Korihaiden toimistolta. Yleisön kannattaa saapua otteluun ajoissa, sillä nykykäytännön mukaan joukkueiden esittely suoritetaan jo seitsemän minuuttia ennen ottelun alkamisaikaa, jonka lisäksi Korihait esittelee jälleen ottelussa yhden juniorijoukkueensa. Otteluisäntänä toimii tällä kertaa Ravintola Kirsta, joka järjestää myös jälkipelit. Jälkipeleissä on paikalla koko Korihaiden joukkue, ohjelmassa on haastatteluja ja tarjolla on myös pizza-buffet edulliseen hintaan. Jälkipelit alkavat noin klo 21.00 Kirstassa.