Sarjakärjelle pisteet kinkunsulattelusta

28.12.2019

Sarjakärjelle pisteet kinkunsulattelusta

Sarjakärki Helsinki Seagulls oli odotetusti väkivahva kotihallissaan. Kuva: Mari Jalava

Asetelmat

Välipäivien kinkunsulatusmatka suuntautui haastavimpaan mahdolliseen halliin sarjakärki Helsinki Seagullsin vieraaksi. Lokkiparvi oli onnistunut paketoimaan syyskauden otteluistaan 18 voitokkaasti ja poistunut tappio niskassa ainoastaan kolme kertaa, kun yhden ottelun vähemmän pelanneen petokalan tilasto oli päinvastainen – voitto oli onnistuttu kairaamaan vasta kolmesti.

Ennakkosuosikin viitta oli laskettu siis luonnollisesti helsinkiläisten harteille, kun haiparven tavoitteena oli otella ehjät 40 minuuttia ja pistää sarjakärjelle kampoihin loppuun saakka.

Matsin kulku

Lyhyen joulutauon jälkeen ottelu lähti käyntiin aavistuksen yskähdellen. Kotijoukkue aloitti pistetehtailun ja Korihaitkin pääsi yrittämään avauspisteitä useampaan otteeseen ennen kuin 2,5 minuutin pelin jälkeen Henri Ventoniemi onnistui lopulta vippaamaan kolmen pisteen heittonsa korisukan läpi. Ensimmäinen kymmenminuuttinen paineltiin lopulta tasaisissa lukemissa, mutta toisessa erässä Seagulls sai jalkoja peliin ja oli karannut puoliajalle mentäessä jo 19 pisteen johtoasemaan. Kolmosia kotijoukkue nakkeli ensimmäisellä puolikkaalla jopa 8 Korihaiden kahta onnistunutta pitkän matkan heittoa vastaan.

Kolmannella jaksolla haiparvi sai taas synkemmän hetken jälkeen kupletin juonesta kiinni ja onnistui kuromaan erityisesti Jalen Henryn, Casey Bensonin ja Miikka Marttisen sinnikkään työn tuloksena eron 10 pisteeseen. Viimeisellä tauolla taululla seisoivat lukemat 74-62.

Kotijoukkue ei aikonut venyttää jännitystä kuitenkaan yhtään pidempään ja kaasutteli Kazembe Abifin ja Trae Bell-Haynesin pistetehtailulla nopeasti parinkymmenen paunan karkumatkalle. Kun Trey Zeigler nappasi vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria viidennen virheensä ja penkkikomennuksen, pääsi kotijoukkue viimeistelemään loppumatsin näytöstyyliin ja tulitti taululle loppulukemat 109-75 (54-35).

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousivat 17 pistettä, 5 levypalloa ja 2 syöttöä viimeistellyt Trey Zeigler, sekä melkein samoihin lukemiin yltänyt Jalen Henry (17/3/2). Illan onnistujia olivat myös Casey Benson (12/5/2) sekä Henri Ventoniemi (8/8/2).

Seagullsilta parhaiten tilastojen valossa onnistuivat puolestaan Elijah Stewart (22/8/1) sekä Trae Bell-Haynes (20/4/6).

Koko ottelutilaston löydät täältä. 

Ottelun hai

Etenkin ottelun alkupuolella hyviä otteita väläytellyt Henri Ventoniemi saa pukea ylleen ottelun hain arvonimen tänään. Tätä rohkeaa ja röyhkeää Henkkaa näemme toivottavasti lisää heti seuraavassa ottelussa maanantaina!

Laakereille ei ole nyt aikaa jäädä lepäämään, vaan katseet suunnataan jo vuoden viimeiseen otteluun, joka pelataan ylihuomenna maanantaina 30.12. Uusikaupunki Areenalla klo 18.30. Tuolloin vastaan asettuu Vilpas Vikings.