Sarjakärjen mahtina kokemus ja tasaisuus

15.11.2018

Sarjakärjen mahtina kokemus ja tasaisuus

Perjantaina pitää pystyä pelaamaan täydellä teholla koko 40 minuuttia sarjakärki Vilpasta vastaan. Kuva: Vilma Sappinen

Perjantai-illan ratoksi onkin sitten tarjolla sellaista kyytiä, että kaikki solut olisi haileirissä oltava hereillä. Haiparvi nimittäin uiskentelee viikinkipurren lähettyville katsomaan, kuka joutuu lankulle kävelemään. Edessä on siis vierasmatsi Salon Vilppaan vieraaksi.

Vilppaan kausi alkoi finaaliuusinnalla, jonka Kauhajoki lopulta kuittasi itselleen jatkoajan jälkeen. Salolaiset päättivät tästä suivaantuneena teilata kaikki vastustajat seuraavassa yhdeksässä pelissä. Voittoputki on vaatinut muutaman tiukan matsin kääntämisenkin, mutta tiukoissa paikoissa käsi ei ole vapissut.

Vilpas on ollut inhottavan tasainen alkukaudesta. Teemu Rannikko loistaa syöttötilastossa, mutta muuten meno on vakaata. Pisteitä tehdään isolla porukalla ja levypallotkin ovat yhteinen juttu. Myös peliaika jakaantuu tasaisemmin kuin monessa muussa ryhmässä. Joonas Iisalon valmentama porukka on vaikeasti voitettavissa varsinkin kotikentällä, on vastassa sitten mikä tahansa Korisliigan ryhmä.

Pitkätukka Brandon Taylor on Vilppaan pistekärki, mutta vain 13,8 pisteen keskiarvolla. Tässä yksi esimerkki tasaisuudesta.

Paniikkinappulaa ei myöskään helpolla paineta, kun ryhmässä on nimet Rannikko, Mikko Koivisto ja Juho Nenonen. Trio on jo aika monissa vesissä kylvetetty ja tuo tarvittavan kokemuksen mestaruutta havittelevaan ryhmään.

Hailuotsi Damion Dantzler on toivonut ehjiä 40-minuuttisia ja sellainen on jälleen perjantai-iltana hakusessa. Ottelu alkaa arkiseen tapaan klo 18.30 ja on nähtävillä suoratoistona Elisa Viihde Sport -palvelussa.