Sarjakärki kylään – Julius Brooks debytoi

7.02.2018

Sarjakärki kylään – Julius Brooks debytoi

Korisliigan runkosarjassa vedellään kolmannen neljänneksen viimeisiä matseja. Korihaiden ottelu numero 28 ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Lievästi sanottuna. Korisliigan runkosarjan voitossa vankimmin kiinni oleva Salon Vilpas on keskiviikkoillan vieraamme. Viikinkikomppania tervetuloa!

-Sarjan paras joukkue tulee vastaan. Ei heitä suoraan pysäyttämään pysty, mutta hidastetaan niin kuin paljon kuin pystytään, Korihaiden kakkospiiskuri Petri Helminen analysoi.

Petokala pyrkii hidastamaan sarjakärki Vilppaan menoa keskiviikkona Pohitullissa. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Salolaiset pistivät viime viikolla Korihaiden päävastustajan Lapuan kotikentällä sellaisen sirkuksen pystyyn, että oksat pois. Eroa tuli 52 pistettä ja tehtyjen pinnojen määrä oli peräti 127. Hyökkäysarsenaali toimi laajalla rintamalla. Joonas Iisalon suojattien pistekeskiarvo on muutenkin selkeästi sarjan korkein (92,8 pistettä per peli).

Vilpas joutui luopumaan parhaimmasta pistemiehestään Johnathan Jordanista tammikuussa ja tilalle hankittiin Jaylon Brown, joka nakutti 21 pinnaa Lapuaa vastaan. Korihaiden uusin värväys Julius Brooks on nyt pelikelpoinen ja saa korin alle painikaveriksi sarjan levypallokuninkaan Aaron Jonesin. Monipuolinen Jones viimeistelee 16,3 paunan keskiarvolla ja levypalloja tarttuu näppeihin 11,9  levyrin tahdilla.

Ja mainittavia nimiä riittää. Jatkosopimuksen vastikään tehnyttä Mikko Koivistoa ei voi unohtaa ja Rannikon Teemu on perinteiseen tapaan syöttötilaston kärjessä. Lapualla Rannikko ei pelannut kuin 13 minuuttia ja tässä ajassa kätösistä lähti peräti kahdeksan syöttöä.

Helminen odottaa keskiviikon ottelua, sillä Matt Gibsonin paluu ja Brooksin debyytti tuovat matsiin oman lisämausteensa.

Herbertin Mikaelia lukuun ottamatta päästään pelaamaan täydellä ryhmällä. Uusi iso pelaaja tuo meille joitain uusia mahdollisuuksia hyökkäyspeliin, jota ei aiemmin ole ollut, Helminen mietiskeli.

Joulun välipäivinä joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Uudessakaupungissa. Tällöin lukemat olivat ukilaisittain masentavat 65-109.