Sarjakärki liian vahva Korihaille

20.02.2014

Sarjakärki liian vahva Korihaille
Lamont Mack upotti 16 pistettä ja jakoi viisi koriinjohtanutta syöttöä (Studio FotoMika)

Lamont Mack upotti 16 pistettä ja jakoi viisi koriinjohtanutta syöttöä (Studio FotoMika)

Korihait ja Tampereen Pyrintö kohtasivat keskiviikkona kolmannen kerran tällä kaudella ja myös tällä kertaa sarjakärki osoittautui liian vahvaksi Korihaille. Korihait jäi toisen jakson alussa takaa-ajaajaksi mutta nousi vielä parhaimmillaan kahden pisteen päähän. Rutinoitunut Pyrintö ei kuitenkaan ollut yllätettävissä vaan vei ottelun lopulta lukemin 79 – 99 (41-48).

Ottelu oli tasainen ensimmäiset kahdeksan minuuttia jonka jälkeen Pyrintö alkoi pikku hiljaa tekemään eroa. Toisen erän alkupuolella ero oli kasvanut pahimmillaan jo neljääntoista pisteeseen. Korihait aloitti kuitenkin kirin ja tuli Sami Ikävalkon ja Josh Dollardin yhdellä ja Niko Malisen kahdella kolmosella jo kahden pisteen päähän tilanteessa 39-41. Puoliajalle mentäessä Pyrintö oli taas kasvattanut eron seitsemään pisteeseen. Kolmannen erän alkuun Pyrintö nykäisi 7-0 jakson ennen kuin Korihait sai pelijuonesta kiinni. Ero oli kuitenkin kasvanut jo neljääntoista pisteeseen, eikä Korihait päässyt loppupelin aikana enää kaventamaan eroa alle kymmeneen.

Molemmat joukkueet heittivät ottelussa hyvin, mutta ottelun suurimmaksi ratkaisuksi nousi Pyrinnön huikea kaukoheittopeli. Pyrinnöltä onnistui kuusi pelaajaa kaaren takaa, parhaiten takamieskaksikko Antero Lehto (5/6) ja Kelvin Lewis (4/5). Kokonaisuudessaan Pyrintö upotti koko Korisliigakauden suurimman kolmosmäärän, yhteensä 17 onnistunutta kolmosta, käsittämättömällä 65,4 prosentin tarkkuudella.

Korihailta ei noussut yksittäistä pelaaja esille sen paremmin hyvässä kuin pahassakaan. Kaksinumeroisille pisteluvuille pääsivät Lamont Mack (16), Josh Dollard (16/11), James Padgett (15) ja Mikko Jalonen (14). Sami Ikävalko ja Niko Malinen heittivät seitsemän pistettä mieheen ja Sami Mäntymaa neljä pinnaa. Korihaiden uusi jenkkivahvistus, Lamont Mack, takelteli vielä ensimmäisellä jaksolla heittopelissään, mutta upotti toisella jaksolla neljä viidestä kolmosestaan. Lisäksi monipuolinen laituri jakoi viisi koriinjohtanutta syöttöä. Pyrinnön ykkönen oli Antero Lehto, joka pussitti 26 pinnaa 26 minuutissa. Lehdon ohella yli kymmenen pisteen pääsivät Kelvin Lewis (17), BJ Raymond (16), Damon Williams (15) ja Topias Palmi (13).

Korihaiden ottelut jatkuvat lauantaina Lapualla ja seuraava kotipeli on vuorossa keskiviikkona 26.2. kun Pohitulliin saapuu Bojan Sarcevicin johdattama Kauhajoen Karhu.