Sarjapisteet jäivät Kotkaan

8.12.2017

Sarjapisteet jäivät Kotkaan

Korihait lähti Kotkaan jo luovaan kaaokseen harjaantuneena. Uuden päävalmentajan nimeä ei ole vielä julkistettu, vaikka huhupuheita jo onkin liikkeellä. Toiveista huolimatta ottelussa ei nähty vielä jalkeilla Korihaiden jenkkiosaston Sean O’Brienia, joka oli edelleen toipilaana. Kotkalaisilta sairastuvan puolella olivat sentteri Mikael Aalto ja Korihaiden kasvatti, laituri Cedric Latimer sekä myös laituri Ilmari Kallio.

Kun avausviisikkoja uskaltautuu vertailemaan, näkee kuinka haasteellisista asetelmista otteluun taas lähdettiin. Kotkalla oli vyöryttää kentälle viisi yhdysvaltalaisen sukunimen omaavaa kaveria, joista tosin Michael Pounds omaa Suomen kansalaisuuden ja on Kotkan Työväen Palloilijoiden omia kasvatteja sekä legenda Larry Poundsin poika. Tätä kovaa viisikkoa vastaan Korihailla oli laittaa Korisliigan pistetilaston nelonen Juan Pattillo, vasta pelikuntoon toipunut Mikael Herbert ja aina energinen Vesa-Pekka Laine sekä tuoreet jenkkihankinnat Kenney Funderburk ja Quinton Chievous.

Välillä Korihait jäi tilannekovuudessa jälkeen paljonkin, mutta joukkue piti kohtalaisen peli-ilmeen läpi ottelun. Työhansikkaita ei milloinkaan lyöty täysin tiskiin, vaikka KTP lopulta korjasi perjantain pistepotin lukemin 95 − 75.

Korihait kävi Kotkassa koittamassa siipiään, mutta saalista ei matkaan saatu. Kuva: Mainostoimisto Grafesko.

Ei ollut lainkaan yllättävää, että Korihaiden illan tehokkain pistelinko oli Pattillo (23/7), joka myös kirjasi pelin suurimman pistesaldon. Miinuksena Juanin pelissä oli tuttuun tapaan puolustus, jonka lepsuudet iso pelaaja Kenneth Simms hyödynsi hyvin.

Pattillo urakoi Korihaiden ensimmäiset kuusi pistettä. Peli oli ajassa 3:13 tasan 6 − 6. Chievousin onnistuneesta hyppyheitosta huolimatta Kotka sai Simmsin kolmen kakkosen ja Joni Herralan (8/2/2 syöttöä) turvin aikaan noin kahden minuutin jakson, joka kirjattiin kotkalaisille 9 − 2. Tämän jälkeen oltiinkin jo tilanteessa, joka jatkui läpi ottelun. Viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen Kotkassa Korihait olivat tappiolla seitsemän pisteen verran.

Vaikka Pattillo toi Korihait kahden pisteen ja bonusheiton hyökkäyksellään neljän pisteen tuntumaan, alkoi suuremmalla intensiteetillä pelannut kotkalaisten ryhmä karata. Vesku Laine kavensi lay-upilla erätauon lukemiksi  24 − 13.

Oman vastuunsa kentällä saivat myös kapteeni Justus Kilpinen (3/4), Eero Lehtonen (1/1) ja kolmikosta pirteimmin pelannut Teemu Sulonen, joka teki 13 pistettä hyvin prosentein, ja poimi päälle neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Vaikka Pattillo pelasi yli 28 minuuttia, kaikkiaan kuusi muuta kaveria pelasi yli 20 minuuttia tai lähes 20 minuuttia mieheen. Jaakko Lahtikin sai peliaikaa yli yhdeksän minuuttia ja Akseli Mäkelä yli 11 minuuttia. Tänään myös kaikki haikalat tekivät vähintään yhden pisteen.

Tasan 12 minuutin kohdalla KTP johti jo 30 − 16. Tätä ennen Sulonen oli onnistunut kuitenkin illan ensimmäisessä kolmosessaan. Kun vielä Sulonen laittoi perään lay-upin ja Pattillo hyppyheiton, teki Korihait hyvän kirin 7 − 2. Jermont Horton lopetti kuitenkin kolmosellaan Korihaiden kirin yhtä nopeasti kuin se oli alkanutkin. Ennen kuin 17 minuuttia tuli täyteen Herbert epäonnistui kolmosessa, jonka Pattillo donkkasi näyttävästi ja voimalla sisään.

Korihait pysyi pelissä mukana riittävän hyvin jättääkseen jännitystä myös toiselle puoliskolle. Ensimmäiset 20 minuuttia päättyivät lukemiin 46 − 33. Ensimmäisen puoliajan heittotarkkuudet kotkalaisilla olivat kakkosissa 61 (13/21) ja kolmosissa 36 (4/11) prosenttia. Uusikaupunkilaisten osumatarkkuus oli vastaavasti kakkosissa 41 (12/29) ja kolmosissa 18 (2/11). Ilahduttavasti Korihait pärjäsi aika ajoin hyvin korin alla, mistä osoituksena se oli alkupuoliskolla levypalloissa parempi 20 − 22. Tosin Korihait joutui turvautumaan turhan usein uusiin yrityksiin huonon heittotarkkuuden takia. Siitä huolimatta poimitut 8 hyökkäyspään levypalloa pitivät hailauman pelin tahdissa.

Kolmas jakso alkoi Laineen lay-upilla. Tätä seurasivat Kenneth Simmsin ja Mandell Thomasin tylyt donkit sekä Jermont Hortonin helppo ajo. Alta kahden minuutin ero karkasi jo 15 pisteeseen. Ero kävi jo pahimmillaan 21 pisteessä lukemissa 62 − 41, kun peliä oli takana noin 26 minuuttia. Korihait ei ollut kuitenkaan luovuttanut, sillä seuraavan 60 sekunnin aikana Funderburkin ja Pattillon lay-upit sekä viimeksi mainitun vapaaheitot toivat Korihait kuusi pistettä lähemmäksi.

Kamelin selkä alkoi lopullisesti katketa, kun ristiriitaisen tehokas hyökkääjä ja tehoton puolustaja Pattillo urakoi teknisen virheen noin 29 minuutin kohdalla. Seuranneesta tilanteesta KTP:n ikinuori, liigakentille paluun tehnyt 42-vuotias Jari Vekkilä heitti vapaaheiton sisään ja avasi kauden pistesaldonsa puhkaisten yleisön suosionosoituksiin.

Teemu Sulonen kaventeli erän lopussa lukemiksi 69 − 49. Sulonen jatkoi hyvässä rytmissä ja ajassa 30:35 häneltä nähtiin korisukan lävistänyt kolmoskaari.

Viitisen minuuttia myöhemmin Juan Pattillo rikkoi Joni Herralaa epäurheilijamaisen virheen veroisesti. Tämän jälkeen Juania ei kentällä enää nähtykään.

Myös Herbert aiheutti huolta nilkuttaessaan pois kentältä nilkkaan tullen iskun jälkeen noin kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

Korihait rimpuili vahvempaansa vastaan. KTP oli parempi ja Korihait oli hyvä kakkonen. Valitettavasti tästä ei sarjapisteitä tipu. Levypallot kirjattiin tänään tasan 43 ja 43, syöttöjä kotkalaiset ottivat puolet enemmän eli 22 Korihaiden 11 sijaan.

Nyt kauden kolmannen ottelunsa pelannut veteraani Vekkilä (3/2) riemastutti kotiyleisöä saamalla ilmaan viime sekunnin onnistuneen heiton suoraan hyökkäyslevypallosta. Näin loppunumerot kirjattiin Kotkan Karhuvuoren urheilutalolla eli nykyisellä Steveco-areenalla 819 katsojan edessä 95 − 75.

Tasainen peluuttaminen sai hailauman energian riittämään kohtuullisesti loppuun asti. Pattillon ohella erityismaininnan ansaitsee Teemu Sulonen 13 pisteellä ja Quentin Chievous, jonka heittotarkkuus oli hukassa. Tästä huolimatta hän heitti 11 pistettä ja poimi 11 levypalloa yltäen tupla-tuplaan.

KTP:n tehonelikko oli yhdysvaltalaisvoittoinen: Jermont Horton (21/8/2 syöttöä), Deon Edwin 19/5/5 syöttöä), Mandell Thomas (17/6/6 syöttöä) ja Kenneth Simms (14/7/5 syöttöä). Tilastot voi vilkaista täältä.

Ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden voi katsoa kokonaan tästä klikkaamalla.

Jännitystä riittää myös jatkossa. Kuka on Korihaiden uusi valmentaja ja koska tieto tästä julkaistaan?

Seuraavaksi ylimmän sarjatason pelit jatkuvat Tuukka Kotin, Antti Kanervon ja Carl Lindbomin Helsingin Seagullsia vastaan Uusikaupunki 400 -areenalla eli Pohitullin hornankattilasta 13.12. kello 18:30. Paikalle kannattaa tulla katsomaan, kuinka Korihait laittaa kampoihin maajoukkuetähdille, jotka tänään kokivat tappion Tampereella. Kotti ja Kanervo eivät tosin esiintyneet illan pelaavassa kokoonpanossa.