Seagulls jatkaa voittamattomana, Korihaille toinen tappio

12.10.2016

Seagulls jatkaa voittamattomana, Korihaille toinen tappio

Taistelumielellä petokala suuntasi tänään Helsinkiin, Töölön Kisahalliin, jossa kauden ensimmäistä kotiotteluaan isännöi vahvasti aloittanut Helsinki Seagulls. Sunnuntain Kataja-tappio oli unohdettu ja otteluun lähdettiin puhtaalta pöydältä.

– Tappiosta on otettu opiksi ja suunnataan voittojen tielle, kommentoi hailuotsi Jarno Nikula pelin alla.

Seagulls osoitti kuitenkin kovakuntoisuutensa heti kärkeen. Rasvattu pallo ei ollut hain näpeissä pysyä ja vierasjoukkueen ensimmäinen pelitilannekori tehtiin vasta, kun ottelua oli ehditty pelata jo lähes viisi minuuttia. Pari minuuttia tämän jälkeen haiparvi pysytteli vielä kaverin vanavedessä, mutta turhat menetykset ja huonosti lähteneet heitot avittivat lokkeja karkumatkalle ja ensimmäiselle tauolle mentiin Seagullsin johtaessa 26-14.

Eikä ero loppupelin aikana tuosta enää juuri kaventunut. Puoliajalla lokkiparven etumatka oli jo 19 pistettä, kun taululla seisoivat luvut 45-26.

Viimeisellä kympillä haiparvi pyristeli vielä 11 pinnan päähän, erityisesti Aapeli Alasen tuotua tuoretta tsemppiä kentälle. Aika loppui kirin kannalta valitettavasti kesken ja sarjapisteet jäivät Helsinkiin. Ottelun loppulukemiksi jäivät 85-71.

Helsinkiläiset onnistuivat olemaan rannikon poikia parempia lähes kaikilla osa-alueilla, kolmosia lukuunottamatta, jotka menivät parin prosentin erolla Korihaiden haaviin. Kokonaisheittoprosentti oli Korihailla vain 38% ja levypalloissakin annettiin tasoitusta reilusti (43/32).

koris_0084

Pallosta taistellaan Pohitullissa jälleen huomenna klo 18.30 alkaen. Vastassa KTP.

Nikula näki matsissa runsaasti yhtäläisyyksiä sunnuntain Kataja-peliin.

– Kyllähän se samalla tavalla näytti ekan kympin jälkeen, että homma on jo taputeltu. Siinä kävi monta meidän kannalta huonoa yhteensattumaa, kun vapaat heitot lipsahti ohi, puolustus oli huonoa ja kaveri teki korin joka paikasta. Hiukan on koko porukka kuutamolla tällä hetkellä, Nikula latasi.

Kovuutta hän toivoi joukkueelta lisää jatkossa.

– Nyt on ihan kaikkien pakko nostaa tasoa, sekä pelaajien että valmentajien. Tarvitaan lisää kovuutta, nyt annetaan vielä liian helposti periksi.

Huomista kotiottelua Nikula piti tärkeänä käännekohtana itsetunnon kannalta, ennen seuraavaa kolmen vieraspelin putkea.

– Huomenna jätkillä on varmasti virtaa ja halua näyttää kotiyleisön edessä. Ei tässä leukaa olla rintaan painamassa, eikä mistään katastrofista vielä ole kyse, hän toppuutteli.

Ottelun parhaita onnistujia olivat haipaidoista Mikael Herbert (13/3/1), Panu Peltokangas (11/3) ja Reginald Bratton (11/3/1). Seagullsilta erityisen ahkeralla päällä olivat Devonte Upson (18/8/2) ja Raymond Cowels III (16/5/1). Lisää tilastoja täällä. 

Huomiseen otteluun Pohitullissa molemmat joukkueet lähtevät tappio niskassaan, KTP jäi nimittäin Karhun raatelemaksi Kauhajoella tänään. Ottelu alkaa Uusikaupunki 400 -areenalla klo 18.30 mutta ottelutapahtumaan kannattaa suunnata jo puoli tuntia aiemmin todistamaan seuran mestaruusviirien nostamista.